Haberler

Orhan Pamuk Zapatero ile Görüştü

Madrid'de Bulunan Yazar Orhan Pamuk, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguiz Zapatero ile Medeniyetler İttifakı Üzerine İkili Görüşme Yaptı.

Madrid'de bulunan yazar Orhan Pamuk, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguiz Zapatero ile Medeniyetler İttifakı üzerine ikili görüşme yaptı.

İspanya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Türk Bakışları"  adlı kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı Madrid'de bulunan Pamuk  ile görüşme talebinin Zapatero'dan geldiği belirtilirken, görüşmenin mecliste yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Pamuk'un Medeniyetler İttifakı girişiminin önemli olduğunu belirterek, girişime tam destek verdiğini söylediği belirtildi.

Pamuk'un "Medeniyetler İttifakı'nın sadece siyasi ve hükümetler düzeyinde kalmaması, toplumun tüm düzeylerine özellikle entelektüel kesime yansıması gerektiğini" vurguladığı da bildirildi.

Pamuk'un Zapatero ile görüşmesinde ayrıca "Medeniyetler İttifakı, Türkiye ve İspanya'nın birlikte çalışarak, bu girişimde liderliklerini  göstermeleri için mükemmel bir fırsattır" dediği kaydedildi.

Zapatero'nun, 15-16 Ocak günlerinde  Madrid'de düzenlencek 1. Medeniyetler İttifakı Formuna katılımcı olarak  Pamuk'u da davet ettiği ve yazarın bunu memnuniyetle kabul ettiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title