Haberler

Örgütün "Asker Abisi", İddiaları "Tesadüf" Diyerek Reddetti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahında yaşanan eylemlere ilişkin 221 sanığın yargılandığı davanın sivil sanıklarından, terör örgütünün askeriyedeki "abi"lerinden sanık Mustafa Akyıldız, "örgütün asker abisi" olduğunu, Bank Asya'daki...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahında yaşanan eylemlere ilişkin 221 sanığın yargılandığı davanın sivil sanıklarından, terör örgütünün askeriyedeki "abi"lerinden sanık Mustafa Akyıldız, "örgütün asker abisi" olduğunu, Bank Asya'daki hesabı bulunduğunu ve KPSS şüphelisi olmasını, "tesadüfler silsilesi" olarak değerlendirdi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Duruşmada, davanın sivil sanıklarından Mustafa Akyıldız, savunma yaptı.

Dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın emir subayı sanıklardan eski personel Binbaşı Oğuzhan Konuk ifadesinde, "FETÖ'cüler tarafından Dündar'ın emir subaylığına atandıktan sonra örgütün "asker abileri"nden "Aydın" kod adlı Mustafa Akyıldız'ın kendisiyle temasa geçtiğini belirterek, evine gittiği Akyıldız'ın görüşmelerinde bazen Dündar'ın nasıl biri olduğunu, cemaate yakın olup olmadığı şeklinde dünya görüşünü sorduğunu" anlatmıştı. Konuk ayrıca, Akyıldız'ın Karargah hakkında yönelttiği soruları cevapladığını belirtmişti.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Akyıldız, örgüt içinde kod adının "Aydın" olduğu iddiasını reddetti. Akyıldız, "Darbe mağduru sivilim. Hain terör örgütü üyeliği ile suçlanmak zoruma gidiyor. Uzaktan, yakından alakam yoktur. Örgüt üyesi değilim. Asker, sivil kişilerle ilişiğim yoktur. Böylesine büyük bir darbe davasında yer alıyor olmamın şoku içindeyim." iddiasında bulundu.

Akyıldız, Oğuzhan Konuk'u tanımadığını, darbe girişiminin ardından yapılan yüzleştirmede Konuk'un kendisini tanımadığını söylediğini ancak iki gün sonra baskı altında bu ifadeyi verdiğini öne sürdü.

FETÖ ile bağının bulunmadığını, devlet okullarında okuduğunu savunan Akyıldız, kendisi ve eşinin KPSS şüphelisi olduğunu, KPSS'ye girdiğini ancak devlette hiç çalışmadığını belirtti.

Eşinin de KPSS'den yüksek puan almadığını iddia eden Akyıldız, elektronik mühendisi olarak kamuya atanamadığı için Türk Telekom'da işe girdiğini ileri sürdü.

Bank Asya'da hesabı bulunduğunu kabul eden Akyıldız, faizsiz bankacılığı tercih etmesi nedeniyle seçtiği Bank Asya'daki hesabını 10-15 yıl önce açtığını, araç alım satım işleriyle uğraştığı için bankadaki hesaplarının yaptığı bu işlemlere ilişkin hesaplar olduğunu savundu.

Akyıldız, bir kişinin iftirası sonucu terörist ilan edildiğini, Oğuzhan Konuk'u tanımadığını iddia ederek, Konuk'un ifadesinde 5-6 sene öncesinden bahsettiğini, kendisinin o tarihlerde bu evde oturmadığını savundu.

Avukatların sorularını da yanıtlayan sanık Akyıldız, "Oğuzhan Konuk, seni tanımıyorsa evini nasıl gösterebiliyor. Nasıl seni teşhis ediyor. Aynı zamanda Bank Asya'da hesap hareketliliğin var, ayrıca sen ve eşin KPSS şüphelisisiniz. Bu kadar tesadüf olur mu?" sorusu üzerine, "Tesadüfler silsilesi olmuş" demekle yetindi.

Genelkurmay Karargahı'nın su arızasına müdahale etmiş

Savunma yapan sanıklardan eski Astsubay Murat Can Avtan da Genelkurmay Bas¸kanlıgˆı Destek Kıtaları Hizmet Taburu teknisyeni oldugˆunu ifade ederek, 15 Temmuz günü taburda nöbetçi olduğunu, yaşanan olayları ilk olarak tatbikat diye duyduğunu ancak yaralıları görünce durumun farklı olduğunu anladığını söyledi.

Avtan, tabur komutanı Hasan Yücel'e saat 03.00 civarında karargahta "su patlağı" olduğuna yönelik telefon geldiğini ve onun da kendisine bunu gidermesi için emir verdiğini anlattı.

İlerleyen saatlerde "su patlağını" gidermek için çalıştığını dile getiren Avtan, tabancasının yanında olmadığını, darbeye yönelik bir faaliyete de katılmadığını savundu.

Avtan, iddianamedeki kamera kayıtlarından elde edilen fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu belirterek, görüntülerin "su patlağı" için bulunduğu yerlerde kaydedildiğini anlattı.

Murat Can Avtan, sabah saatlerinde ise tabur komutanı ile görüştükten sonra Polis Akademisi tarafında tellere dayalı merdivenden çıkarak polis noktasına gittiğini ve sonrasında gözaltına alındığını bildirdi.

Duruşmaya yarın, sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Bank Asya Aydın KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title