Haberler

Örgütten Kaçan Aileye Şefkat Eli Uzandı

Irak'ın Kuzeyinden Kaçarak Güvenlik Güçlerine Teslim Olan Terörist Aileye Mehmetçik Şefkat Elini Uzattı. Eşi ve Oğluyla Birlikte Teslim Olan Hamile Kadın, Örgütün Kanlı İç Yüzünü Gördükten Sonra Kaçtıklarını İfade Etti.

Irak'ın kuzeyinden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist aileye Mehmetçik şefkat elini uzattı. Eşi ve oğluyla birlikte teslim olan hamile kadın, örgütün kanlı iç yüzünü gördükten sonra kaçtıklarını ifade etti.

Iğdır nüfusuna kayıtlı 6 aylık hamile olduğu belirlenen (Rojda) kod adlı N.Ö, üç yaşındaki çocuğu ve Erzurum nüfusuna kayıtlı (Zinnar) kod adlı S.Ö. ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.

PKK terör örgütünce kandırılıp kaçırıldıklarını, örgütün kanlı iç yüzünü, uyguladığı baskı, şiddet ve insanlık dışı muamelelerini gördükten sonra Irak'ın kuzeyine kaçtıkları belirlenen N.Ö. ve S.Ö, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'nın kuzey Irak bölgesinde kendileriyle temasa geçip ikna etmeleri sonucunda kolluk kuvvetlerine sığındılar.

Üç yaşında erkek çocuğu ile devletin himayesine sığındığını belirten (Rojda) kod adlı N.Ö. "Bizi önce tatlı ve süslü vaatlerle kandırarak örgüte dahil ettiler. PKK terör örgütünün kanlı iç yüzünü gördük. İnsanlık dışı muameleyi ve şiddeti gördük. İnsanlık onuruyla bağdaşmayan örgüt yaşantısından kaçıp yüce Türk Devleti'nin şefkatli ellerine sığındığımız için çok mutluyum. Oğlum ve doğacak çocuğumla birlikte artık güven içinde bu ülkede yaşayacağız" dedi.

(ST-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title