Haberler

Örgütler Eylemi Üstlenmiyor

Ankara'daki Bombalı Saldırıyı Yapan Güven Akkuş'un Üyesi Olduğu TİKKO Yaşadışı Örgütü, 1997 Yılından Bu Yana Akkuş'la Hiçbir İlişkilerinin Olmadığını İdda Etti. Öte Yandan PKK da Eylemi Üstlenmedi.

Ulus'ta meydana gelen bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği kesinleşen Güven Akkuş'un üyesi olduğu açıklanan Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) adlı yaşadışı örgüt, 1997 yılından bu yana Akkuş'la hiçbir ilişkilerinin olmadığını iddia etti.

Örgütün basın kuruluşlarına e-mail yoluyla yaptığı açıklamada, Akkuş'un 1997 yılında kendileriyle uzak bir taraftarlık ilişkisi geliştirdiği ve cezaevine girip çıktıktan sonra hiçbir örgütsel ve siyasal bağlarının kalmadığı öne sürüldü. Örgütün açıklamasında, masum ve savunmasız sivilleri hedef alan bir eylem anlayışına sahip olmadıkları ifade edilerek, Akkuş'un eylemin kurbanlarından biri olabileceği de ileri sürüldü. Açıklamada "Örgütümüz, isminin, asla onaylamadığımız ve nefretle lanetlediğimiz bu provokasyona bulaştırılmasını şiddetle reddeder" denildi.

PKK DA ÜSTLENMEDİ

Öte yandan Ankara Valisi tarafından bölücü örgüt işi olarak tanımlayarak işaret ettiği PKK da eylemi üstlenmedi. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, örgütün Yürütme Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ulus'ta meydana gelen patlama ile hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı. Bu tür eylemleri tasvip etmediklerinin belirtildiği açıklamada, olayda yaşamını yitirenlere rahmet dilendi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title