Haberler

Orgeneral Koşaner: 'Terör Örgütü Özgürlükleri İstismar Ediyor'

Jandarma Genel Komutanlığı'nı Devreden Orgeneral Işık Koşaner, 'Sanki Ülkemizde Hiç Terör Yokmuş Gibi Düzenlenen Yasaların, Teröre Karşı Mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin Bilhassa Önleyici Faaliyetlerinde Yetersiz Kaldığı ve Etkin ve Süratli Görev Yapılmasını Geciktirdiği Bir Gerçektir' Dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nı devreden Orgeneral Işık Koşaner, ''Sanki ülkemizde hiç terör yokmuş gibi düzenlenen yasaların, teröre karşı mücadelede kolluk kuvvetlerinin bilhassa önleyici faaliyetlerinde yetersiz kaldığı ve etkin ve süratli görev yapılmasını geciktirdiği bir gerçektir'' dedi.

Koşaner, komutanlığın ek karargah binasındaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, ''Bölücü terör örgütü ve legal uzantıları, bu gelişmeden de güç alarak, her alandaki faaliyetlerini artırmış, yeni yasal değişikliklerle gelen özgürlükleri istismar edercesine hareket serbestisi kazanmıştır'' diye konuştu.

Bir kolluk gücü olarak görev yapan jandarmanın, teröre karşı yapılan mücadele dahil olmak üzere yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde hareket etmeye büyük özen gösterdiğini ve personelini de bu doğrultuda eğiterek yönlendirdiğini vurgulayan Koşaner, şöyle devam etti:

''Terör insan haklarını tehdit ediyorsa hak ve özgürlükler ile alınacak tedbirler arasındaki dengenin tekrar değerlendirilmesine ihtiyaç var demektir. Halkımızın da bu ihtiyacımızın farkında olduğu görülmektedir. Belli bölgelerde, belirli sürelerle ve yine yasalarda belirtilecek yetkili makamlarca, sadece ihtiyaç duyulması halinde uygulamaya konulacak tedbirleri içeren yasa değişiklik tekliflerinin bu bakış açısıyla bir an önce sonuçlandırılması teröre karşı yürütülen mücadeleye büyük katkılar sağlayacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title