Haberler

Orgeneral Büyükanıt'ın 'Şehitleri Anma Günü' Mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 'Aziz Şehitlerimizin Sergilediği Kahramanlıklar, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Onun Vazgeçilmez Dinamiği Olan Atatürk İlke ve Devrimlerine Yönelecek Her Türlü Tehditle Mücadelede Bizlere İlham Kaynağı Olmaya Devam Edecektir. Bu Konudaki Güç Kaynağımız da Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk'ün Tüm Olumsuzluklar Karşısında Gösterdiği Tarihsel Duruşudur' Dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Aziz şehitlerimizin sergilediği kahramanlıklar, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun vazgeçilmez dinamiği olan Atatürk ilke ve devrimlerine yönelecek her türlü tehditle mücadelede bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Bu konudaki güç kaynağımız da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün tüm olumsuzluklar karşısında gösterdiği tarihsel duruşudur'' dedi.

Orgeneral Büyükanıt, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugünün, 93 yıl önce kazanılan zaferle başlayıp Cumhuriyet'le taçlandırılan eşsiz mücadelelerde taşıdıkları yüksek ruhla yüce Türk ulusunun bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü koruma uğruna şehit olan vatan evlatlarının günü olduğunu belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, mesajında şunları kaydetti:

''Çanakkale Zaferi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk ulusunun lideri olarak tarih sahnesine çıkışını sağlaması bakımından da ayrı bir değere sahiptir. Sonuçları bakımından etkileri yurt dışına taşan bu büyük mücadelede elde edilen zafer, yeni bir dönemin de kapısını aralamıştır. Şanlı tarihi boyunca bağımsızlığıyla insanlığa örnek olmuş Türk ulusu, Yüce Önderi'nin rehberliğinde, aralanan bu kapıdan geçerek bağımsız ve çağdaş devlet kurmasını bilmiştir. Kanı ve canı pahasına kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onu ayakta tutan değerleri korumak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır.

Yurt ve ulus sevgisi ile dolu yüreği, çelikleşmiş bir azim ve iradeye dayanan üstün bir disiplin anlayışı, dosta güven düşmana korku veren gücü ve kalbinde yaşattığı vatan, millet ve bayrak sevgisiyle görevi başında hazır bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kendilerine duyulan güvene layık olduklarını en açık şekilde ortaya koymaktadırlar.

Aziz şehitlerimizin sergilediği kahramanlıklar, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun vazgeçilmez dinamiği olan Atatürk ilke ve devrimlerine yönelecek her türlü tehditle mücadelede bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Bu konudaki güç kaynağımız da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün tüm olumsuzluklar karşısında gösterdiği tarihsel duruşudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugünlere ulaşmamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gözlerini kırpmadan asil kanlarını bu topraklara akıtarak sonsuz mutluluğa ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anar, tarihi boyunca ordusuna her zaman destek olan yüce Türk ulusuna şükranlarımı sunarım.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title