Haberler

Orgeneral Büyükanıt: İç ve Dış Etki Kanıtlansın Üniformamı Çıkartırım (6/son)

Orgeneral Büyükanıt CHP Genel Bakanı Deniz Baykal'ın Eleştirilerinin Hatırlatılması Üzerine, "Siyasilerle Polemiğe Girmem" Dedi Ancak Ekledi: "Görev Tamamlanmamıştır Diyene Soruyorum Ben. Görevimizi Siz mi Belirliyorsunuz? Görevimiz Ne? Sanki O Görevi Kendi Tayin Etmiş."

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, toplantının soru cevap bölümünde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Bunu bir eleştiri olarak kabul etmeyin. Bunu mücadelemizi daha etkin yürütmekte faydalı olabilecek şeyler olarak düşünün. Yoksa bireysel eleştiri kimsede yok. Tabi olacak hep söylüyorum ben. Tabi bazı hassasiyetleri gündeme getirmek suretiyle. Salt bir eleştiri olarak ele almayın" diye karşılık verdikten sonra, siyasilerle polemiğe girmeyeceğini ifade etti.

Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:

"Bir kere ben siyasilerle polemiğe girmem. O doğru da olmaz. 'Görev tamamlanmamıştır' diyene soruyorum ben. Görevimizi siz mi belirliyorsunuz? Görevimiz ne? Sanki o görevi kendi tayin etmiş. Musul olsun, Kerkük olsun görev tamamlanmıştır diyorum ben. Bakın 8 günde ve harekatın hedefi açıkladım da. Operasyon şiddetli ve kısa. O tabiat koşullarının altında birliklerimizi daha fazla tutmamak için hedeflenmiştir. Görev tamamlanmıştır. O bölgede uzun sürede görev yapılmaz. Darbe vurulmuştur. Bir operasyonla PKK'yı bitirelim. Daha büyük operasyon olsun, daha fazla yere gidelim, bir operasyonda PKK'yı bitirelim. Yok böyle bir şey."

Orgeneral Büyükanıt, bir başka gazetecinin Talabani'nin davet edildiğini hatırlatarak, onuruna verilecek yemeğe katılıp katılmayacağını sorması üzerine, "Ben böyle bir davet almadım" karşılığını verdi.

-ORGENERAL BAŞBUĞ: "EKONOMİK TEDBİRLER FAKİR GENÇLERE ULAŞMALI"-

Orgeneral Büyükanıt, PKK'ya yeni katılımlara ilişkin bir soruya ise Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yanıtlamasını istedi.

Orgeneral Başbuğ, 1984'den 2008'e kadar TSK'nın etkisiz hale getirdiği terörist sayısının 35 binler civarına ulaştığını, halen bölgedeki terörist sayısının 2 bin 320 ile 2 bin 640 arasında olduğunu belirtti.

Başbuğ şunları söyledi:

"Peki terör örgütü niye hala var, çünkü örgüte katılımlar devam ediyor. O zaman bu kısır döngü devam edecek. Üzerinde durduğumuz nokta bu. O zaman örgüte katılımlara engel olmak, kontrol altına alınması lazım. Bunu kim yapacak? Bunu devlet yapacak. Devlete düşer görev. O zaman şu soruyu soracaksınız. Bu kanlı terör örgütüne katılan zavallı gençler niye katılıyor. Bunları tespit edip bu nedenleri ortadan kaldırırsanız bir noktada terör örgütüne katılımı kontrol altına alabilirsiniz. Bunu açıkça ifade edeyim. Temel iki nedeni var. Bir; o cahil çocuk propagandalara inanıyor, inandırılıyor. Örgüt korkunç bir propaganda yapıyor. Bir yığın düzeneği var. Maalesef devletimize karşı propaganda yapılıyor. Çocuk inanıyor, zavallı çocuk. İkincisi de işsiz, fakir. Fakir, çaresiz çocuk. Örgütün eline düşüyor. Onun için diyoruz ki ekonomik tedbirler alınırken önemli olan bu zavallı çocuklara ulaşmalı. Devlet bunun üzerinde durmalı.

Tabi ki bunun yanında da dağdan inme konusunda üzerinde durulması lazım. Bu da çok açık. Sayın Başbakan bunu tekrar bunu söyledi. Yasa var, yetkin olarak kullanın. Güvenlik kuvvetleri de bu mücadeleye aynı şiddetle aynı kararlılıkla devam ederse, biz inanıyoruz ki bu bölücü terör örgütüyle süresi beklenenden daha kısa süreye indirilebilir. Aksi halde bu mücadele devam eder."

-ORGENERAL BÜYÜKANIT: "BAZI ŞEYLERE TÜRK MİLLETİ ALIŞTIRILIYOR"-

"ABD'nin bölgede uydu ile çekilme dahil her şeyi izlemesine rağmen operasyonun bitirilmesini istemesinde art niyet mi söz konusu?" sorusunu ise Büyükanıt şöyle yanıtladı:

"ABD uydu mu kullandı başka bir şey mi kullandı. Bunu bilmem. Bilmediğim bir konuda yanıt veremem. Öte yandan ilk çekildiğini ifade eden Zebari. O nerden bilgi aldı, ona sormak lazım. Bir yerlerden bilgi aldılar. Ya PKK ile direk irtibatları var ya da kuzeydeki Kürt grupları. Biz de onu merak ediyoruz."

Orgeneral Büyükanıt, "Yapılan operasyonların ardından terörle mücadele önümüzdeki yaz aylarında nasıl bir seyir izleyeceğini bekliyorsunuz? Örgüt eylem yapma yeteneğini tam anlamıyla kaybetti mi, ne getirdi bu operasyon bu açıdan? Perşembe günü yapılan bilgilendirmede bir daha girmemize gerek kalmayacak sonuçlar alındığında bu operasyon bitecek denildi. Bu sonuç elde edildi mi?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Bir kere bir operasyonla PKK bitmez. Biraz önce İlker Paşa da bu kısır döngüyü çizdi. O kısır döngüyü kırmadan arzu edilen sonuca varılamaz. Ama ben şunun altını bir daha çizeyim. Bu operasyona başlarken teslim ettiğimiz hedefe ulaşılmıştır. Ama terörle mücadele top yekun bir mücadeleyi gerektirir. Bugün örgütün gündeme getirdiklerini 10 sene önce ağzına alamazlardı. Ne oluyor bu? Bazı şeylere Türk milleti alıştırılıyor. Artık bayrağımıza saldırısı olağan hale geldi. Ona af, buna bilmem ne demesi, ana dilde eğitim. Şimdi ben şunu ifade edeyim, ilköğretimde Kürtçe eğitim gören çocuk ortaokulda nerede eğitim görecek? Hadi de ki onu da bitirdi. Üniversiteye gidecek. Hangi üniversiteye gidecek? Kürtçe eğitim yapan bir hukuk fakültesine. Peki, hukuk fakültesini de bitirdi. Nerede çalışacak? Bakın bu bir zincir. Bazı şeyler kulağa hoş geliyor. Benim bir sözüm vardır arkadaşlarıma söylediğim; arkadaşlarıma derim ki biraz da bana hoşuma gitmeyen şeyler söyleyin ki düşüneyim. Hoşa giden şeyle ilgili fazla düşünülmüyor. Ana dilde eğitim sözü, üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur ama dikkat ediyorum, bir doğal hak gibi görülüyor" (ANKA) (SON)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title