Haberler

Orgeneral Başbuğ Hakkari'de Esnafı Ziyaret Edip Sorunlarını Dinledi

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hakkari'de Esnafı Ziyaret Edip Sorunları Dinleyerek, Halka Terör Olaylarına Kimin Neden Olduğunu Sordu. Hakkari'de 1300 Şehit Verildiğini Söyleyen Orgeneral Başbuğ, ''bu Şehitleri Boşuna Vermedik. Bakın Bu Şehitler Olmasaydı, Bizler Bugün Burada Ol...

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hakkari`de esnafı ziyaret edip sorunları dinleyerek, halka terör olaylarına kimin neden olduğunu sordu. Hakkari`de 1300 şehit verildiğini söyleyen Orgeneral Başbuğ, ``Bu şehitleri boşuna vermedik. Bakın bu şehitler olmasaydı, bizler bugün burada olmazdık. Her şey daha iyiye gidecek`` dedi.

Bölgedeki birlikleri denetleyen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2`nci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Van Jandarma Asayiş Kolordu Jandarma Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ile birlikte Hakkari`ye geldi. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu`nu makamında beraberindeki komutanlarla ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, ``Hakkari`de halkla bütünleşmeye çalışan ve bunun yanında da Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin yasalarını titizlikle uygulayan ve uygulamaya çalışan böyle bir valiyle beraber olduğumuz için büyük mutluluk duyuyorum`` dedi.

`2- 3 MİKROBU BARINDIRMAYIZ`

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve beraberindeki komutanlar, daha sonra Hakkari kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi`ni yaya olarak gezerek esnafı ziyaret edip halkla sohbet etti. Orgeneral Başbuğ, sohbet sırasında esnafa askerliklerini nerede yaptıklarını, işlerinin nasıl gittiğini sordu. Esnaf, özellikle kış aylarında köylerde yaşanan sağlık sorunlarını ve köye dönüşlerdeki sıkıntılarını dile getirdi. Hakkari kent merkezinde ilk kez gezen komutanları karşısında görenler heyecanlanırken, bir esnaf, ``Bizler halk olarak sizlerle beraberiz. Sizin gelişiniz bizleri sevindirmiştir`` sözleri üzerine Orgeneral Başbuğ, ``Bak işte en önemli bu. Burada 2- 3 mikrobu barındırmayız. Bak Diyarbakır`da o hainler 10 tane çocuğun ölümüne neden oldu. Onu geçen gün de söyledim. Lanetledim. Devlet onları bulsun, o failleri bulsun istiyoruz. Çok teşekkür ederiz. Siz bölge insanını böyle görünce içim rahatladı`` dedi.

ŞAL- ŞEPİKİ SORDU

Kent merkezinde yürüyüş sırasında bazı kişiler Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Başbuğ`un elini öptü. Çocukları yanına çağıran Orgeneral Başbuğ, hangi okulda okuduklarını ve büyüyünce ne olmak istediklerini sordu. Çocuklardan biri avukat olmak istediğini söylerken, Orgeneral Başbuğ kendisine hediye verdi. Karşısında, Kuzey Irak`ta peşmergelerin giydiği, yörede şal- şepik olarak adlandırılan kıyafet giyen bir kişiyi gören Orgeneral Başbuğ, kıyafetini çok beğendiğini ve nereden olduğunu sorunca, bu kişi ``Kuzey Irak`tan 70 YTL`ye aldım`` dedi.

`1300 ŞEHİT VERDİK`

Orgeneral Başbuğ, Çukurca`nın Çınarlı Köyü`nden Hakkari`ye göç ettiğini söyleyen bir kişiye, geçmişte terör olaylarının sıkça meydana geldiği Narlı Köyü`nü sordu. Köylü, bunun üzerine ``Bizler çatışmalardan dolayı köylerimizi terk ettik`` dedi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu olaylara kimin neden olduğunu sorarken, ``Sen diyorsun ki 150 koyunum vardı. Şimdi bir şeyim yok. Kim aldı bu koyunları? Onun için diyoruz ki bu terör belası bitsin, bizim de canımız yanıyor. Hakkari Dağ Komando Tugayı bugüne kadar 974 şehit vermiştir. Köy kurucuları ile birlikte 1300 şehit verdik. Bu şehitleri boşu boşuna vermedik. Bakın bu şehitler olmasaydı bizler bugün burada olmazdık. Her şey daha iyiye gidecek`` dedi.

Orgeneral Başbuğ beraberindeki komutanlar daha sonra Hakkari Valiliği Hisaş Kilim Atölyesi`ni ziyaret edip burada çalışan genç kızlarla sohbet etti. Komutanların Hakkari ziyareti sırasında çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Komutanlar daha sonra helikopterle kentten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title