Haberler

Organlarıyla 5 Hastaya Umut Oldu

Samsun'da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen İsmail Onur'un bağışlanan organları 5 hastaya umut oldu.

Samsun'da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen İsmail Onur'un bağışlanan organları 5 hastaya umut oldu.

Canik ilçesindeki evinde 6 Mayıs'ta beyin kanaması geçiren 2 çocuk babası 56 yaşındaki Onur, kentteki bir özel hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan İsmail Onur'un beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastane yetkilileri, organlarının bağışlaması için ailesiyle iletişime geçti.

Ailesince organlarının bağışlanması üzerine Onur'un 2 korneası, 2 böbreği ve karaciğeri alındı. Böbreklerden birisi, 112 acil servis ambulansıyla Samsun Çarşamba Havalimanı'na götürülerek uçakla İstanbul'a gönderildi.

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, basın mensuplarına, İsmail Onur'un böbreklerinden biri ile diğer organlarının Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesindeki hastalara nakledileceğini söyledi.

Hayatını kaybeden Onur'a Allah'tan rahmet dileyen Kazak, "Özverili davranışı gerçekleştirdikleri için ailesine sonsuz şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

İsmail Onur'un oğlu Mehmet Can Onur ise babası hayattayken onunla sürekli organ bağışı konusunda konuştuklarına işaret ederek, "O da organlarının bağışlanmasını isterdi. Aile olarak böyle bir karar aldık. İnşallah diğer hastalara umut olur." ifadesini kullandı.

Samsun'daki özel hastanenin genel müdürü Remzi Karşı da yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen hastaların organların bağışlanması ve diğer hastalara nakledilmesi konusunda her türlü desteği verdiklerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Samsun Canik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title