Haberler

Organlarıyla 5 Hastaya Umut Oldu

Balıkesir'de, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki hastanın organları 5 kişiye nakledilecek.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Organ ve Doku Koordinatörlüğü ekibi, beyin ölümü gerçekleşen Serkan Karagülen'in ailesiyle görüşerek organlarının bağışlanması konusunda onay aldı. Serkan Karagülen'in organlarını almak için gece geç saatlerde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve özel bir hastaneden ekipler Balıkesir'e geldi. Operasyonla alınan 2 böbrek, 2 kornea ve karaciğer, Bursa'daki 5 hastaya nakledilmek için götürüldü.

Anestezi ve yoğun bakım uzmanı Abdullah Ömer Atsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2018 yılında da organ bağışı için kadavra donör temini hususunda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bu yılın ikinci donörü 37 yaşındaki hastanın organlarının ailesince bağışlandığını aktaran Atsal, "Biz de ivedi bir şekilde tetkiklerini ve belgelerini hazırlayarak, Bursa Koordinasyon Merkezimize ilettik. Oradan da Ulusal Koordinasyon Merkezine iletildi. Hastanın organlarının umut ışığı bekleyen 5 hastaya nakledilmesi sağlanılacak." dedi.

Serkan Karagülen'in ağabeyi Yakup Karagülen de "Kardeşimin organları toprakta çürüyeceğine bir bedende can bulsun istedik. Kardeşimize sevap kazanalım diye düşündük." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Uludağ Üniversitesi Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title