Haberler

Organlarıyla 4 Kişiye Hayat Verdi -Ramazan Bayramı'nda Geçirdiği Trafik Kazası Sonrası Beyin Ölümü Gerçekleşen 16 Yaşındaki Türker Şanlı'nın Organları, 4 Hastaya Nakledildi

Ramazan Bayramı'nda Ataköy'de Geçirdiği Trafik Kazası Sonrası Beyin Ölümü Gerçekleşen Ataköy Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi 16 Yaşındaki Türker Şanlı'nın Organları, 4 Kişiye Hayat Verdi.

Ramazan Bayramı'nda Ataköy'de geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Ataköy Cumhuriyet Lisesi son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Türker Şanlı'nın organları, 4 kişiye hayat verdi.

Memorial Hastanesinde gerçekleştirilen böbrek ve karaciğer nakilleri nedeniyle hasta yakınlarının da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Memorial Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, organ bağışı konusunda cesaret ve insanlık gösteren Türker Şanlı'nın ailesine teşekkür etti.

Türkiye'de 40 bin kişinin organ beklediğine dikkati çeken Prof. Dr. Kalayoğlu, ''İleride bu hale düşmemek için organ bağışını aile içinde konuşmamız lazım. Sevdiklerinize, ileride organ bağışı yapmaları konusunda vasiyette bulunun'' dedi.

Böbrek nakli yapılan 38 yaşındaki Sündüz Çalışır'ın eşi Ertan Çalışır da eşinin 5 yıldır böbrek hastası olduğunu belirterek, ''Organ beklemeyi yaşamayan bilemez'' dedi.

Türker Şanlı'nın ailesine başsağlığı dileyen ve teşekkür eden Çalışır, ''Bizi çok mutlu ettiler. Bilsinler ki bir kızları da benim eşim olacak. Eşime vasiyetim var, herhangi bir ölüm halinde organlarımı bağışlayacak'' diye konuştu.

Karaciğer nakli yapılan 53 yaşındaki Hamdi Öztürk Ertuğrul'un oğlu Ahmet Ertuğrul ise babasının 5 yıldır karaciğer yetmezliği yaşadığını anlattı. Şanlı ailesinin acısını paylaştıklarını kaydeden Ertuğrul, ''Bir can giderken arkasından 4 can tekrar canlanıyor. Kardeşim ve ben organ bağışında bulunacağız'' dedi.

Türker Şanlı'nın diğer böbreğinin takıldığı 50 yaşındaki Hüseyin Gül'ün oğlu Uğur Gül de 1 yıldır böbrek için beklediklerini anlatarak, Şanlı'nın ailesine teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

Türker Şanlı'nın kalbinin ise Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir aydır yoğun bakımda tedavi gören Nurcan Rençber'e nakledildiği bildirildi.

Bu arada Türker Şanlı'nın cenazesi, Ataköy Camii'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Kocasinan Mezarlığında toprağa verildi.

Şanlı'nın babası Enis Şanlı, basın mensuplarının sorularını üzerine, ''Kaç kişinin hayatı kurtulduysa helal olsun onlara'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title