Haberler

Organları 6 Kişiye Hayat Verecek

Haber-Kamera Aytekin KALENDER RİZE-DHAARTVİN'in Kemalpaşa ilçesinde inşaattan düşerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 8 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen inşaat ustası Rıza Zeytin'in (28) organları yakınları tarafından bağışlandı.

Haber-Kamera Aytekin KALENDER RİZE-DHAARTVİN'in Kemalpaşa ilçesinde inşaattan düşerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 8 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen inşaat ustası Rıza Zeytin'in (28) organları yakınları tarafından bağışlandı. Zeytin'in böbrek ve korneaları, Samsun'a, kalbi Ankara'ya, karaciğeri ise gönderildiği İzmir'de 6 hastaya hayat verecek.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesi Sarp Sınır Kapısı Gümrük Binası inşaattan düşen Rıza Zeytin, ağır yaralandı. Borçka Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalesinin ardından Zeytin, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan hastanın 8'inci günde beyin ölümü gerçekleşti. Rıza Zeytin'in organları yakınları tarafından bağışlandı. Organ Nakil Merkezi ile irtibata geçen hastane yetkilileri, operasyonla hastanın alınan böbrek ve korneaları, Samsun'a, kalbi Ankara'ya, karaciğeri ise gönderildiği İzmir'de 6 hastaya hayat verecek.

Evli ve 1 çocuk sahibi yeğeninin inşaattan düşmesi sonucu ağır yaralandığını ve beyin ölümünün gerçekleştiğini anlatan Mustafa Zeytin, organlarını bağışlama kararı aldıklarını belirtti. Zeytin, Bende 3 yıl önce böbreği iflas eden bir komşuma organ bağışında bulunmuştum. Sağ böbreğimi komşuma verdim. Bugün o da, bende çok iyiyim. Herkesin organ bağışı konusunda duyarlı olmasını istiyorum. Ağabeyimle de konuştum. Oda anlayışla karşıladı ve 'eğer çocuğum yaşamayacaksa birilerini yaşatalım' dedi. Böylece organlarını bağışladık dedi.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doç. Dr. Başar Erdoğan, yüksekten düşme sonucu kendilerine getirilen genç hastanın vücudunda çok sayıda yara olduğunu belirterek Kendisini 8 gün boyunca tedavi etmeye çalıştık. Ancak beynindeki hasar iyileşmedi. Beyin ölümü gerçekleşince ailesi ile görüştük. Organ bağışına karar verdiler. Hastanın karaciğer İzmir'e, kalbi Ankara'ya, iki böbrek ve 2 korneası Samsun'a gönderilerek oradaki hastalara umut oldu diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemalpaşa Zeytin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title