Haberler

Organları 4 Kişiye Hayat Verdi

Ordu'da Yüksekten Düşerek 1 Gün Komada Kaldıktan Sonra Beyin Ölümü Gerçekleşen 24 Yaşındaki Gencin Organları 4 Kişiye Hayat Verdi.

Ordu'da yüksekten düşerek 1 gün komada kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki gencin organları 4 kişiye hayat verdi.

Ordu'nun Perşembe ilçesi Çaytepe köyünde serbest meslek sahibi olan Murat Sakin (24), önceki gün çıktığı ağaçtan düşerek ağır yaralandı. Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Murat Sakin, girdiği komadan çıkamayınca beyin ölümlü gerçekleşti. Bunun üzerine ailesine danışan hastane yönetimi organları bağışlayıp bağışlamayacaklarını sordu. Murat Sakin'in babası Raif Sakin, organları bağışlamaya izin verince Ankara ve İstanbul ile temasa geçildi. Organ nakli izni alınır alınmaz Ankara GATA ve Hacettepe Tıp

Fakültesi ile İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nden uzman doktorlardan oluşan 12 kişilik uzman ekip helikopterle gece saat 03.00 sıralarında Ordu'ya geldi. Ameliyata giren ekip, 4 saatlik bir operasyondan sonra Murat Sakin'in vücudundan kalp, karaciğer ve 2 böbreği alarak acilen nakledilmek üzere Ankara ve İstanbul'a hareket etti.

Murat Sakin'den alınan kalp Ankara GATA'da tedavi gören, astsubay eşi olan ve 5 günlük ömrü kaldığı belirtilen Zeynep Doğan adlı genç bayan öğretmene nakledildi. Karaciğer ise İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 45 yaşındaki Hediye Şener adlı kadına, 2 böbrek ise Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde isimleri açıklanmayan 2 hastaya nakledildi.

Organlarıyla bir anda 4 kişiye hayat veren Murat Sakin, doğum yeri Çaytepe köyünde kalabalık bir topluluğun katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazede soğukkanlı olması dikkat çeken baba Raif Sakin, oğlunun organlarını bağışlama izni vermekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Eğer bu organların nakledildiği insanlar hayata döner ve 'Allah sizden razı olsun' derlerse bizim için en büyük ödül olur. Bu dua bize yeter" dedi.

(MAK-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title