Haberler

Organize Suç Örgütü Operasyonu

Mersin polisinin, 5 ilde eş zamanlı düzenlediği 'Siteler-33' adlı operasyon kapsamında 89 ev, iş yeri ve otomobil hırsızlığına karıştıkları belirlenen organize suç örgütünün 54 üyesi yakalandı. Mahkemeye çıkarılan 14 örgüt üyesi tutuklanırken, 40'ı ise bugün adliyeye sevk edildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer yaptığı açıklamada, H.H. isimli kişinin liderliğini yaptığı suç örgütünün çökertilmesine yönelik çalışmanın 2007 yılı sonunda başladığını belirterek, 'Siteler-33' kod adlı projeli çalışma kapsamında 20 Aralık 2007 tarihinde düzenlenen ilk operasyonda yakalanan 14 kişinin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını bildirdi. Tutuklananlar arasında bulunan 4 kişinin aynı zamanda çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK adına kundaklama olaylarına karıştıklarının tespit edildiğini belirten Ekizer, suç örgütü üyelerinin 89 ayrı ev, iş yeri ve otodan hırsızlık olaylarına karıştıklarını söyledi. Örgüte yönelik devam eden çalışma kapsamında 27 Nisan 2008 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesi ile Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kayseri illerinde eş zamanlı ikinci bir operasyonun düzenlendiğini ifade eden Ekizer, bu operasyonda 34'ü Mersin'de olmak üzere 40 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Ekizer, yakalanan kişilerle birlikte 6 adet LCD televizyon, 6 bilgisayar kasası, 12 adet dizüstü bilgisayar, 4 adet monitör, 5 adet kamera, 5 fotoğraf makinası, 2 adet DVD çalar, 1 adet ses sistemi, 1 adet cep bilgisayarı, 231 adet cep telefonu ile 1 adet tabanca, 15 gram esrar ile 6.5 gram eroin ele geçirildiğini belirtti.

İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, artık kapkaç ve hırsızlık gibi suçlarda da çetelerin oluşmaya başladığına dikkat çekerek, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin tıpkı terör ve kaçakçılık olaylarında olduğu gibi bu tür organize suç örgütleriyle mücadele edebilecek teknik donanıma sahip olduğunu söyledi. Ekizer, mala karşı işlenen suçların artık bireysel suç olmaktan çıkıp, örgütsel ve ulusal bir suç olduğunu sözlerine ekledi.

Yakalanan 40 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

(HK-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title