Haberler

Bahçeli Af Beklerken, Alaattin Çakıcı ile İrtibatlı Olduğu Belirlenen 24 Şüpheli Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile irtibatlı olduğu belirlenen 24 şüpheli, 11 ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. MHP lideri Bahçeli, tutuklu bulunan Çakıcı'yı hastanede ziyaret etmiş ve af talebini dile getirmişti.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile irtibatlı olduğu belirlenen 24 şüpheli, 11 ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu bulunan Çakıcı'yı hastanede ziyaret etmiş ve af talebini dile getirmişti.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'nın Kırıkkale Cezaevi'nden Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesinin ardından başkentte Çakıcı ile irtibatlı grupların faaliyete geçebileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı.

ŞÜPHELİ ÇAKICI'YI DEFALARCA ZİYARET ETTİ

K.A'nın, Çakıcı'yı cezaevinde defalarca ziyaret ettiği bilgisine ulaşan ekipler, söz konusu kişiyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sırasında cezaevi civarında keşif yaptığı saptanan K.A'nın diğer illerden suç örgütü kurma, yağma, kasten adam öldürme, kumar oynanması için yer temin etme gibi suçlardan kaydı olan birçok şüpheliyi de Ankara'da topladığı belirlendi.

SANSASYONEL EYLEM

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip tarafından hareketleri adım adım takip edilen grubun, Çakıcı'nın talimatları doğrultusunda Ankara'da bir oluşuma gittiği ve örgüt üyelerinin kiralanan hücre evlerinde barındırıldığı ortaya çıktı. Sansasyonel eylem hazırlığındaki suç örgütünün, eleman, para ve silah temin etmeye çalıştıkları, bu amaçla bir de kumarhane açarak işlettikleri belirlendi.

24 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Şüphelilerin kimlik ve adres tespitlerinin yapılmasının ardından harekete geçen özel ekip, Ankara, Çorum, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Osmaniye, Uşak, Kocaeli ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Ankara'daki 3 ev ile Maltepe GMK Bulvarı'ndaki bir otele düzenlenen operasyonlarda K.A'nın da aralarında olduğu 24 şüpheli gözaltına alındı.

SİLAH VE POLİS ÜNİFORMASI BULUNDU

Ekiplerin otelde düzenledikleri baskında silahlı çatışma çıkma olasılığı nedeniyle müşterileri güvenli bir noktada topladığı sonrasında şüphelileri yakaladığı öğrenildi. Şüphelilerle bir polis üniforması, 15 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek, 3 av tüfeği ve çeşitli çaplarda çok sayıda fişek ele geçirildi. Zanlıların, başta kumar ve haraç toplama olmak üzere illegal faaliyetlerde bulundukları tespit edildi. Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin ifadelerinin alınmaya başlandığı, firari zanlıların yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

BAHÇELİ'NİN ÇAKICI'YI ZİYARETİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alaattin Çakıcı'yı hastanede ziyaret etmiş ve tespih hediye etmişti. Çakıcı için af talebini dile getiren Bahçeli konuyla ilgili şu şekilde konuşmuştu:

"Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?"

Son Dakika! Alaattin Çakıcı ile İrtibatlı Olduğu Belirlenen 24 Şüpheli Gözaltına Alındı

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR?

Alaattin Çakıcı 20 Ocak 1953'te, Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde doğdu.

Borsacı Adil Öngen'in kurşunlanmasıyla ilgili davaya katılan Çakıcı, yurt dışında Milli İstihbarat Teşkilatı adına çalıştığını ve hep devleti koruduğunu ama "piyon gibi" kullanıldığını öne sürdü. Çakıcı, en demokratik ve gelişmiş ülkelerde bile derin devletin var olduğunu ve olması gerektiğini savundu "ama bizdekilerin cılkı çıkmış" diye ifade verdi.

ÇAKICININ HÜKÜM GİYDİĞİ SUÇLAR

  • Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
  • 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.
  • Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.
  • Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

ALAATTİN ÇAKICI'NIN YAKALANMASI

Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Türkiye ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla, modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice kentinde yakalanmıştı. Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17 bin dolar çıkmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Alaattin Çakıcı 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

mafya:

uyduruk milliyetçilersizi mafya babasını milliyetçi yapan insanlara yazıklar olsun

25
4
yanıtYanıtla
öfkeli:

devletin çöplüğünde büyüyüp beslenen çeteler, burası türkiye alatin gider kemalettin gelir aldanmayin

15
11
yanıtYanıtla
x:

ne diyon la mal. . . . Bizim kendini adam zanneden kaba dayıya değil bilim adamına ihtiyacımız var. Bu ülkenin başına ne geldiyse kendini adam sanan mallardan gelmiştir. Allah'' ın emrettiği gibi ''''Oku'''' adam ol. .

yanıt4
yanıt1
Oğuz çelik:

Vatanı için Ajanlarla mücadele eden tek kişi

7
17
yanıtYanıtla
Türk vatandaşı:

Katil zihniyet li gerici yobazlar

7
10
yanıtYanıtla
varol:

bu ne yaa bi adam için tüm ülkede suçlı-uları serbest bırakmak istedi. . . . ne aptalca. . . herkes aldığı cezayı çeksin

13
2
yanıtYanıtla
Adaletmi:

Alaattin Çakıcı Onurumuzdur

4
6
yanıtYanıtla
MAHSUN:

SUÇ VE SUÇLUYU ÖVMEKTİR

7
1
yanıtYanıtla
ELAZIĞ LI ZAZA:

ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR. HERKESE ADALET LAZIM ONUN İÇİN ADALET BAĞIMSIZ OLMALI DİYORUM. ADALET HERZAMAN İŞLEMELİ KARDEŞİM BİRİLERİNİN KUYRUĞUNA BASILDIMI DİYEREK DİYİL . SAYGILARIM LA

4
0
yanıtYanıtla
huso:

bu operasyon ittifakın bitmiş olduğunun net kanıtıdır zaten bahçeli de tarihimizin en büyük ekonomik krizinin faturası seçimde bana da çıkmasın dediğinden geçen ay ittifakı bitirdi yerli ve milliliğin turnusol kağıdı andımız olayı ipleri kopardı

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title