Haberler

Organik Tarım İçin Organik Gübre Üretiliyor

Erzincan'da 2004 Yılında Faaliyete Geçen Ünlüer Et Entegre Tesisi'ndeki Besi Ahırlarından Toplanan Hayvan Dışkıları, Tesis Bünyesinde Kurulan Organik Gübre Tesisinde Katı ve Sıvı Gübreye Dönüştürülüyor.

Erzincan'da 2004 yılında faaliyete geçen Ünlüer Et Entegre Tesisi'ndeki besi ahırlarından toplanan hayvan dışkıları, tesis bünyesinde kurulan organik gübre tesisinde katı ve sıvı gübreye dönüştürülüyor.

4 bin hayvan kapasiteli entegre tesislerde yaklaşık 350 bin YTL harcanarak kurulan organik gübre tesisiyle ilgili bilgi veren Ünlüer Et ve Gıda Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Önder Ünlüer, besi ahırlarından günlük elde edilen yaklaşık 40 ton hayvan gübresini ekonomiye kazandırmak ve organik tarıma destek vermek almacıyla böyle bir tesis inşa ettiklerini söyledi. Ahırlardaki hayvan dışkılarının el değmeden işleyen sistem sayesinde büyük bir havuzda toplandığını ifade eden Ünlüer, daha sonra

ham gübrenin katı ve sıvı olarak ayrıştırıldığını belirtti. Ünlüer, elde edilen katı ve sıvı organik gübrenin organik tarımda kullanılacağını söyledi.

Gübre tesisinin aile işletmelerinden çok büyük tesisler için gerekli olduğunu dile getiren Önder Ünlüer, Erzincan ekonomisinin kalkınmasının en önemli ayağının besicilik ve tarım olduğuna dikkat çekerek, "Biz Erzincan'da besiciliğin yanı sıra tarımı da destekleyerek, ilin kalkınmasına katkı sağlıyoruz. Tabii bununla beraber yaşanan gelişmelerle yeni tesislerin açılması noktasında arayış içerisine giriyoruz. Amacımız, Erzincan'da daha çok iş gücü oluşturmak ve Erzincanlı gençlere iş imkanı sağlamaktır.

3.5 yıl önce 9 personelle başladığımız Erzincan'daki et entegre tesislerimizde şimdi 100'e yakın personel çalışıyor. Bu rakam daha da artacak. Hedefimiz daha çok personelle daha çok üretim yaparak ülke ekonomisine ve Erzincan ekonomisine destek olmaktır" dedi.

(İS-AA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title