Haberler

Organ ve Doku Bağışı Haftası

Bafra'nın Sürmeli Köyünde Organ ve Doku Bağışının Önemi Anlatıldı

Bafra'nın Sürmeli köyünde Organ VE doku bağışının önemi anlatıldı.

Sürmeli Camisi'nde cuma namazından sonra, Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek ve eğitim görevlilerinden Ahmet Yıldıran tarafından organ bağışı hakkında cemaate bilgi verildi.

100 kişinin katıldığı seminerde, vatandaşların soruları cevaplandıran Özyürek, organ bağışının kişi hayattayken, hür iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastalarının tedavisi için kullanılmasına izin vermesi olduğunu belirtti.

Özyürek, organ ve doku nakli hizmetlerinin Türkiye'de son derece önemli olduğunu ve tedavileri sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastaların sayısının giderek arttığını ve bu hastaların uygun organ ve doku bulunamadığı için hayatını kaybettiğini vurguladı.

Organ bağışında bulunan kişilerin organ bağış kartını daima yanlarında taşımalarına dikkat etmelerini isteyen Özyürek, sözlerine şöyle devam etti:

'Organ vericisi olarak en önemli kaynak yoğun bakım koşullarında beyin ölümü gerçekleşmiş hastalardır. İyileşmesi mümkün olmayan hastaların en başarılı tedavi yöntemi organ naklidir. Böbrek yetmezliği olan hastaların diyaliz tedavisi ile yeni bir organ bekleyecek kadar zamanları vardır, ancak karaciğer sirozu, ileri derecede kalp yetmezliği gibi hastalıkları olan hastaların zamanları sınırlıdır. Bugüne kadar çok sayıda hasta organ vericisi bulunamaması nedeniyle yaşamını kaybetti.'

Özyürek, vatandaşları organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

(NA-DLK-NÖZ) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title