Haberler

Organ Nakliyle Sağlığına Kavuştu

Çanakkale'de 3 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 46 yaşındaki kadının organ naklinden sonra sağlığına kavuşunca ilk planı eşiyle İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'nde tatil yapmak oldu.

Çanakkale'de 3 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 46 yaşındaki kadının organ naklinden sonra sağlığına kavuşunca ilk planı eşiyle İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'nde tatil yapmak oldu.

Gelibolu ilçesinde yaşayan Aysun Öcal'a 3 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Hastalığı nedeniyle 2 yıldır diyalize giren Öcal, 7 ay önce organ nakli için için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezine başvurdu.

Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 67 yaşındaki Şerife Kaçmaz'ın ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Nakil verileri uygun olan Aysun Öcal'a böbrek nakli için müjdeli haber geldi. ÇOMÜ Organ Nakil Merkezine davet edilen Öcal, böbrek nakli ameliyatına girmekten korkunca, merkez yetkilileri gerekli bilgileri verip kendisini ikna etti. Öcal, böbrek nakliyle yeniden sağlığına kavuştu.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezlerinin 2015 yılından bu yana faaliyette bulunduğunu söyledi. Bu süreçte 40 böbrek nakli işlemi gerçekleştirildiğini ifade eden Alan, şöyle konuştu:

"Bu 40 nakilin 20'si son 6 ay içinde yapıldı. Bir ay içinde 5, bir hafta içinde ise 3 organ nakli yaptık. Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Bakanlığımızın bize verdiği listedeki hastalarımızdan Aysun Hanım'a ulaştık. Aysun Hanım'ın böbrek nakli ameliyatı yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyat sonrası hastamız 3-4 gün içinde taburcu edilebilecek duruma geldi. Ameliyat öncesinde ise ilginç bir durum yaşandı. Aysun Hanım korktuğu için önce ameliyattan vazgeçti. Kendisiyle oturduk, konuştuk, ikna ettik. Bize güvenerek ameliyata girdi. Ameliyat sonrası ilk cümlesi 'Hakikaten korkulacak bir şey yokmuş, Allah razı olsun.' oldu. Böbrek nakli ameliyatı korkulacak bir ameliyat değildir."

"Gezmenin tadını çıkaracağız"

Ameliyattan sonra sağlığına yeniden kavuştuğunu belirten Aysun Öcal ise yapacağı ilk işin eşiyle tatile gitmek olduğunu söyledi. Tatil için Alaçatı planı yaptıklarını kaydeden Öcal, "Eşim İsmail Öcal emekli oldu. Bir türlü tatile gidemiyorduk. Artık eşimle gezmenin tadını çıkaracağız. Eşimle tatil için Antalya, Kuşadası ve Alaçatı'ya gitmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Alaçatı Çeşme İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title