Haberler

Organ Nakli Merkezindeki İlaç Hırsızlığı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, hastaneden çalınan ilaçlardan, organ nakli ameliyatlarının ya da hastaların tedavilerinin etkilenmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Organ Nakli Servisi'nden gerçekleşen hırsızlık olayının ardından olayın güvenlik güçleri ve savcılığa intikal ettirildiğini ifade etti. Erdoğan, olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının da emniyet güçlerine teslim edildiğini kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin büyük bir kurum olduğunun altını çizen Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Hasta ve ziyaretçi sirkülasyonumuz çok yoğun. Bundan yararlanılarak hırsızlık olayı gerçekleşmiş. Emniyet ve savcılık konu ile ilgili araştırma yapıyor. Yaşanan hırsızlığın organ nakil ameliyatlarını veya hastaların tedavilerini etkilemesi söz konusu değil. Organ reddini önlemeye yönelik ilaçlar eczanemizde yeteri kadar mevcut.'

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok 3. kattaki hemşire bankosunun yanındaki dolaptan, nakillerin ardından organ reddini önlemekte kullanılan yaklaşık 20 ilaç çalınmış, olay, güvenlik kamerası tarafından da tespit edilmişti.

(BEK-GÜÇ-ÜNS) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title