Haberler

Organ Nakil Ekipleri Seminerde Bir Araya Geldi

Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Koordinatörlüğü'nde, Ege Bölgesi'ndeki organ nakil koordinatörleri ile kadavra donör organizasyonunun mimarlarına organ nakli konusunda eğitim semineri verildi.Prof.Dr.Cüneyt Hoşcoşkun, Prof.Dr.Murat...

Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Koordinatörlüğü'nde, Ege Bölgesi'ndeki organ nakil koordinatörleri ile kadavra donör organizasyonunun mimarlarına organ nakli konusunda eğitim semineri verildi.

Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Prof. Dr. Murat Cirit, Prof. Dr. İbrahim Pirim, Prof. Dr. Ali Çelik, Prof. Dr. Hüseyin Töz, Doç. Dr. Adam Uslu, Uzm. Dr. Mustafa Yaprak, seminerde sağlık personeline bilgi verdi. Seminerle ilgili bilgi veren Organ Koordinatörü Dr. Şükriye Alyanak önceliklerinin hayati risk taşıyan organ nakilleri olduğunu ifade etti.

Bilimde bilgi paylaşmanın önemli olduğunu belirten Dr. Alyanak "İstediğimiz şey bütün nakil merkezlerini ya da nakil yapan ekipleri bir araya getirmek. Organ nakli yapan hekimlerin ve ekiplerin güncel olarak ne durumda olduğunu bir birimizle paylaşmak istedik.

Bu paylaşım sayesinde bilinçli organ nakli nasıl oluru hep birlikte tekrar öğreneceğiz. Ege Bölgesi'nde bütün hastanelerden gelen ekipler burada buluştu. Bu organizasyonu gelenekselleşmesini istiyoruz. Üç ya da altı ayda bir bu programı tekrarlamayı düşünüyoruz. Hocalarımızın hekimlerimizin bir araya gelerek güncel bilgilerini paylaşmasını istiyoruz" dedi.

Dr. Alyanak "Kalp, karaciğer, böbrek gibi hayati önemi olan organ nakillerine öncelik veriyoruz. Yüz başta olmak üzere doku nakilleri ise gelecek planlarımızda yer almaktadır" diye konuştu. Vatandaşı nakil konusunda daha bilinçli ve duyarlı olmaya çağıran Dr. Alyanak "Kadavra ve donör konusunda halkın daha bilinçli ve duyarlı olması gerekli.

İspanya'daki nakil oranını yakalamak istiyoruz. Eğitim ve bilgiyi paylaşmanın bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cüneyt Hoşcoşkun Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title