Haberler

Organ Bağışına Davet Toplantısı

Denizli'de, Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "Organ Bağışına Davet" konulu toplantıda organ bağışının önemine vurgu yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Memorial Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Çağatay Aydın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Ata Bozoklar ve Denizli Müftüsü Mehmet Köse katıldı. Doktorlar ve davetlilerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, her yıl 10 bin kişinin organ bağışı beklerken ölmesinin terör kadar kötü olduğunu söyleyerek, "Şu anda böbrek nakli bekleyen 40 bin hasta var. Her yıl 10 kişi nakil beklerken ölüyor. Denizli organ nakli konusunda Türkiye'de şampiyon bir il. Top olmadan gol atılamaz. Organ bağışı olmadan da nakil olmuyor. Her yıl 10 bin kişinin organ bağışı beklerken ölmesi terör kadar kötü bir olaydır" dedi.

İl Müftüsü Köse ise, organ bağışının dinimizce caiz olduğunu vurgulayarak, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

(SK-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title