Haberler

Org.özkök: ''Türkiye, Bölgesel Bir Güç Olarak Yerini Almaktadır''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Türkiye'nin, yeniden şekillendirilmeye çalışılan siyasi coğrafyanın merkezinde bölgesel bir güç olarak yerini almakta olduğunu belirterek, ''Ancak bölgesel güç olmanın temel şartlarından biri, güçlü ve barıştan itibaren savaşa hazır silahlı kuvvete sahip olmaktan geçmektedir'' dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Orgeneral Kazım Orbay Salonu'nda ''TSK Şeref Madalyası ve TSK Üstün Hizmet Madalyası Tevcih Töreni'' düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, törende yaptığı konuşmada, soğuk savaş sonrası oluşan yeni dünya düzeninde, Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya ve Ortadoğu bölgelerinde ortaya çıkan güç boşluğunun, küresel belirsizliği daha da artırdığını ve bu bölgelerde, jeopolitik boşluk alanlarının oluşmasına neden olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, bu yeniden şekillendirilmeye çalışılan siyasi coğrafyanın merkezinde bölgesel bir güç olarak yerini almakta olduğunu ifade eden Orgeneral Özkök, şöyle konuştu:

''Ancak bölgesel güç olmanın temel şartlarından biri, güçlü ve barıştan itibaren savaşa hazır silahlı kuvvete sahipolmaktan geçmektedir. 21. yüzyılda böyle bir silahlı kuvvetin temel kriterleri ise şunlardır:

- Öncelikle böyle bir güç, teknoloji ile barışık olmalı ve kendi güvenlik gereksinimlerini esas alan konseptlerini silah platformlarına dönüştürebilecek ARGE yapılanmasını kurumsal dinamizminin merkezine yerleştirebilmelidir.

- Bilişimi etkin olarak kullanabilmelidir.

- Düşünsel yetenek çapını çok disiplinli olarak genişletebilmeli ve bu yeteneğini 'sert güç' yanında 'yumuşak güç'halinde de tatbik edebilmelidir.

- Dikey işbirliğinin yanında 'yatay' işbirliği ve eş zamanlılığı da askeri süreçlere dahil edebilmelidir.

- Göreve yönelik çalışma anlayışını geliştirmeli ve yeniliklerin önünü açabilecek yetkin liderleri yetiştirebilmeli ve göreve yerleştirebilmelidir.''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, tarihin, harplerin ancak üstün düşünce ve maharetle kazanıldığını gösterdiğini belirterek, teknolojinin başlı başına her şey olmadığını, önemli olanın yeni güvenlik ortamında, kendi duruşumuza göre farklılık yaratacak ve yeni araçlardan faydalanma becerisini gösterebilecek liderlere sahip bulunmak olduğunu söyledi.

Orgeneral Özkök, şöyle konuştu:

''Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bütün güçlü silahlı kuvvetlerin hedefi duyguları ve fiziksel yapısı ile 'insan' merkezli olmaya devam edecektir. İnsanı dairenin merkezine alan ordular başarıya ulaşacak ve zaferi bu orduların kazanacağı daha harbe girmeden önce belirlenecektir.''

Orgeneral Özkök, daha sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Karahanoğlu ile Hava Kuvvetleri KomutanıOrgeneral Cömert'e üstün hizmetleri ve yürüttükleri kuvvet komutanlığı görevindeki başarıları dolayısıyla TürkSilahlı Kuvvetleri (TSK) Şeref Madalyalarını taktı.

Orgeneral Özkök, 30 Ağustos itibariyle orgeneralliğe yükselerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na atanan Korgeneral Atila Işık ile 2. Ordu Komutanlığı'na getirilen Korgeneral Hasan Iğsız'a da TSK Üstün Hizmet Madalyalarını tevcih etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title