Haberler

Orduspor Süper Lig'e Veda Etti

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Orduspor, sahasında Bursaspor'a 4-2 yenilerek, Mersin İdmanyurdu'ndan sonra Süper Lig'den düşen ikinci takım oldu.

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Orduspor, sahasında Bursaspor'a 4-2 yenilerek, Mersin İdmanyurdu'ndan sonra Süper Lig'den düşen ikinci takım oldu.

Orduspor 26 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'de iki sezon tutunabilirken 29 puanla lig'den düşmeyi garantiledi.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Orduspor Teknik Direktörü Cevat Güler, yıl içinde yapılan eksikliklerin, takımın bir alt ligde mücadele etme şansı yada cezası doğurduğu belirterek, "Böyle aksilikler her zaman olur" dedi.

Güler, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"Bugün ligin 4. Sırasında olan takım ile oyuncularımız iyi mücadele etti. Eksik kalıncaya kadar iyi işler yaptık. İyi bir takım görüntüsü verdik ancak, eksik kalmamız ve yıl içinde ki eksikler vesaire alınamayan puanlar bizim ruh halimizde,

bugünkü durumumuzda bir alt ligde mücadele etme şansı doğurdu, ya da cezası doğdu. Hangisini dersek. Ama ben ümitsiz değilim. Ordu şehri futbol şehridir. Potansiyeli ile gücü futbol şehridir. Ordu şehri tekrar süper ligde mücadele eder iyi bir şekilde daha kalıcı daha uzun süreli planlamalar yapar. Ümitsiz olmaya gerek yok. Futbol mücadelesi yapıyoruz. Bazen böyle aksilikler her zaman olur. Her takımın başına gelebilir. Bunlar yeniden ayağa kalkabilmek için yeniden bir şanstır. Bazen vitesin küçülmesi de yeniden güçlü bir şekilde yola çıkmaktır. Ben böyle düşünüyorum. Yeni senede nasıl olur, ne olur, nasıl planlama yapılır onu bilmiyorum. Yönetim bu planlamayı yapacaktır. Daha güçlü şekilde süper ligde olacaktır" dedi.

Bursaspor teknik direktörü Hikmet Karaman,

devre arasında futbolcularına "Arkadaşlar ya tozu dumana katacaksınız, ya tozu dumanı yutacaksınız" dediğini ifade ederken,

Orduspor'un düşmesinin üzücü olduğunu söyledi.

Karaman, "Öncelikle oyuncularımı kutluyorum. Maçtan önce iki takım adına zor bir maç, Orduspor'un matematiksel olarak son üç maçını kazandığı taktirde ligde kalma şansı var. Bizim puan kaybı yada mağlup olmamız durumunda alttaki takımların bize yetişeceği kaygısı dolayısıyla kolay değil. Nitekim ilk 45 dakikaya baktığınızda öncelikle takımım adına oyun içerisinde negatif pozitif görüntüler ortaya çıktı. Keşke basket maçındaki gibi teknik adamların hakkı olsa da üç dört oyuncuyu kenara alıp değişiklik yapabilseniz. Çünkü golü yedik beraberliği attık. Devre arasını bekledik, devre arasına mağlup içeri girdik. 2-1 mağlup içerdeyken iki değişiklik yapıp en son cümlemiz ' Arkadaşlar ya tozu dumana katacaksınız, ya tozu dumanı yutacaksınız' takımımız ikinci yarı gerçekten hak eden mücadele ortaya koyup, gerekli üç puanı aldı. Orduspor'a gelince, gerçekten üzücü, ligin ilk yarısını yanılmıyorsam 7'inci haftası lig ikincisi gelen bir takımın bu duruma düşmesi üzücü vericidir. İnşalllah yöneticilerimiz Ordu adına gerekli planlamaları yapıp, hatalardan ders alıp gerekli başarıları tekrar elde ederler onlara da geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

Bursaspor'un başarılı oyuncuları Ferdinand ve Belluschi, ilk yarıda istedikleri performansı sergileyemediklerini,

ikinci yarı oynadıkları oyun ile üç puanı aldıklarını belirtirlerken galip geldikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Orduspor'da oyuna sonradan dahil olan Abdulkadir Kayalı, "iyi giden bir oyun vardı. Hakem sağ olsun, teşekkür ediyorum. Az kalan umudumuzu bitirdi. Bunların arkasına sığınmak hoş değil. Konuşacak bir şey yok herkesten özür diliyoruz" derken Anıl Taşdemir ise, "Her haftaya bir umut ile bakıyorduk. Bu güne kadar bazı insanlar bizlere gülse de. Ama her şeyi buraya getirmek sadece bizim suçumuz değil. Bunları maçtan sonra söylemekte belki doğru değil. Bu bizim ölüm kalım maçımızdı. Seyirciler haklı onlar burayı menfaatsiz seviyorlar. Biz futbolcularız. Verdikleri tepkilerde de haklılar. Kimse tek başına bu duruma getirmedi burayı. Son bir umudumuz vardı. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Bursaspor Orduspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title