Haberler

Orduspor-Fenerbahçe Maçının Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Orduspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Elimize geçen fırsatları değerlendiremedik" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Orduspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşma ile ilgili olumlu şeyler söylemenin mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Son iki deplasmanda iki beraberlik aldık, kayıp dört puan. Hiç istemediğimiz bir durum. Öndeki rakibimizden 4 puan geride kaldık. Deplasmandaki puan yüzdemizi biraz daha artırmamız gerekecek. Maçla ilgili olumlu şeyler söylemek mükmkün değil. Maça kazanma arzusuyla başladık. Ancak bir türlü oyunu bizim adımıza renklendirecek hale getiremedik. Antalya'da olduğu gibi skor üretemedik. Orduspor uzaktan bir şutla öne geçince o golden önceki şuurlu oyunumuz şuursuz hale döndü. İkinci yarı değişikliklerle beraber oyun biraz daha bizim adımıza öne doğru gitmeye başladı. Gol, güzel bir dakikada geldi. O dakikadan sonra biraz daha baskı yapabilirdik. İlk yarıdaki gibi çok pozisyon yaratamadık. Elimize geçen fırsatları değerlendiremedik. Sonuçta berabere kaldık."

Ordu'ya takımdan ayrı gelmesiyle ilgili bir soruya da yanıt veren Aykut Kocaman, "Bunu neden paylaşayım, anlamadım. Merak edilecek bir şey yok. Bu sefer böyle bir şey oldu. Bu tamamen bana ait bir durum. Bu tamamen kendimle ilgili bir durumdu. Fenerbahçe teknik direktörlüğü çok değerli. Bundan dolayı bu kadar merak edilecek insanlar değiliz. Anormal şekilde değer atfediliyor. Toplum nezdinde bu kadar değerli değiliz" diye konuştu.

Transfere de değinen Aykut Kocaman, "Gol üretemenin de santrfor eksikliğinde önemli bir etkisi var. Transferlerde son durumu bekliyoruz. Transfer yarından itibaren başlıyor ve ay sonuna kadar devam edecek. Yapacağımız transferlerdeki ana hedef, öncelikle Play-Off'ta yer almak. Transferlerimizi orada kullanmak istiyoruz" dedi.

Aykut Kocaman'ın transfer demek isterken, "Trabzonspor" demesi ise gülüşmelere neden oldu.

Hakem hatalarını da değerlendiren Aykut Kocaman, "Sivas maçıyla başlayan ufak ufak hani 'ince ince yasemince' derler ya böyle bir durum var. Bir budama var. Güç dengeleri değişti. Bu güç kaybını da hakemlerin iyi aldığını düşünüyorum. Çok net söylüyorum, güç dengeleri değişti" dedi.

Sarı-lacivertli takımın kalecisi Volkan Demirel, "2 puan bıraktığımız için üzüntülüyüz. İkinci yarıya galibiyetle başlamak istedik, ama galip gelemedik. Orduspor'u tebrik ediyorum. Sadece bir şeyi tebrik etmiyorum. Burada soyunma odalarını kontrol etmenizi isterim. Havaalanında hoca karşılamakla olmuyor. Biraz tesisleşmek lazım. Soyunma odasında bir tane tuvalet var. Bunları söylemek de çok ayıp ama tesisleşmeye de önem vermek gerekir. Artık önümüze bakmalıyız. Bu sene yine geçen seneki şampiyonluğumuza ulaşacağız. Puan kayıpları olacaktır. Lig uzun bir maraton. Bugünkü oyundan daha iyi oynayıp şampiyonluğu kazanacağız" şeklinde konuştu.

Emre Belözoğlu da aslında maça iyi başladıklarını vurgulayarak, "Kontrol bizde gibi gözüktü 15-20 dakika. Şan mı, tesadüf mü demek lazım ama güzel bir gol attılar. Devrenin sonuna kadar bu gol bizi etkiledi. Gol dakikasına kadar oyunun hakimiydik. Maçın ikinci yarısında maça ortak olduk. Goller gelmeyince aleyhimize dönmeye başladı. Orduspor da pozisyon yarattı. Sanki biraz daha ortada bir maçtı. Kazanmak için oynadık ikinci yarının başında. Bu puan kayıplarını kapatacak güçteyiz. Konsantrasyon eksikliğimizin olduğunu düşünmüyorum. Özellikle kolay bir süreç yaşamıyoruz. Biz bu seneyi çok daha iyi geçirmek zorundayız. Bunlar, yaşananlar bizi daha fazla kamçılamalı" dedi.

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise, "Genel olarak iyi olduğumuzu söyleyebiliriz. Ben dün geldim, bir hafta önce yardımcılarım geldi. Sahada basan, mücadele eden bir Orduspor vardı. Bundan dolayı mutluyum. Çünkü çok önemli bir takıma karşı oynadık. Çok sayıda pozisyon bulduk. Önümüzde daha maçlar var. En kısa sürede eksikleri tamamlayıp daha iyi yere gelmeyi amaçlıyoruz. Bir kaç tane kontratak yakaladık. Bunları değerlendiremedik. Dediğim gibi önümüzde daha zaman var. Bunları daha iyi yapacağız. Bazı takviye yapılması gereken bölgeler var. Bunun içinde biraz beklemek lazım. Eski öğrencim Emre çok önemli bir oyuncu. Ben çalıştığımda çok gençti. Fenerbahçe'de baktığımız zaman oyunu yönlendiren kişi Emre. Maçtan sonra da selamlaştık. Ben sadece takımın maçlarını izledim. Türkiye ligini takip ediyordum. Avrupa'nın önde gelen liglerinden. Çok çekişmeli lig, yüksek ritmle oynanıyor. Türkiye ligi eskisine nazaran çok daha kaliteli. Çünkü çok iyi yabancılar geliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Aykut Kocaman Fenerbahçe Orduspor Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title