Haberler

Orduspor'a Alman Stoper

Güncelleme:

Yabancı Transferlere Devam Eden Orduspor, Son Olarak Almanya'nın Vfl Osnabrück Takımında Forma Giyen 27 Yaşında Ki Defans Oyuncusu Tobias Nickenig'i 2 Yıllığına Renklerine Kattı.

Süper Lige hazırlık için 3.etap kamp çalışmalarını Hollanda'da sürdüren Orduspor, defansa son olarak Gaziantepspor'un kaptanı Yalçın Ayhan'ı transfer etmişti. Teknik Direktör Metin Diyadin'in raporu doğrultusunda defansa bir de yabancı oyuncu transferi gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdüren Mor-Beyaz'lı ekip, Almanya'nın FC Köln takımında yetişen ve son olarak VfL Osnabrück takımında forma giyen 27 yaşında ki defans oyuncusu Tobias Nickenig'i renklerine kattı.

Teknik Direktör Metin Diyadin'in de bizzat izleyip beğendiği ve transferine onay verdiği Tobias Nickenig, 1.90 boyunda ve stoper mevkiinde görev yapıyor. Bir dönem Almanya U-21 Milli Takımı formasını da giyen futbolcu bugüne kadar Alman Liglerinde 150'nin üzerinde karşılaşmada görev alırken, 8 kez de Almanya Kupasında mücadele etti. Bugün Orduspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Alman futbolcu, bu akşam Hollanda kampına katılacak.

Tobias Nickenig Kimdir ?

1 Ağustos 1984 doğumlu olan Alman futbolcu Tobias Nickenig, Almanya'nın Neuwied kentinde dünyaya geldi. Futbola ilk olarak Almanya amatör takımlarından BSV Weißenthurm takımında başlayan Tobias Nickenig, daha sonra 1997-2000 yılları arasında SG Andernach takımında forma giydi. 2000 yılında Almanya'nın köklü kulüplerinde FC Köln'e transfer olan Tobias Nickenig, böylelikle Almanya'da profesyonel futbol hayatına da ilk adımı atmış oldu.

Stoper mevkiinde görev alan Nickenig, 16 yaşında transfer olduğu Köln takımının 3 yıl genç takımında forma giydikten sonra 2003-2006 yılları arasında FC Köln ekibinin 2.takımında görev aldı. 2003-2004 sezonunda Fc Köln (II) takımı ile Almanya Bölgesel Kuzey Liginde (Regionalliga Nord) 19 karşılaşmada forma giyen Nickenig, bu takımda ki 2.sezonunda 14, son sezonunda ise 28 Lig maçında olmak üzere 3 sezonda 61 karşılaşmada görev aldı ve bu maçlarda takımı adına 7 kez de gol sevinci yaşadı.

Uzun Yıllar FC Köln Takımında Görev Aldı

2006-2007 sezonunda yine Köln ekibinin 2.takımında başlayan defans oyuncusu, sezonun ilk yarısında 9 karşılaşmada forma giydikten sonra sezonun 2.yarısında Almanya'nın Sportfreunde Siegen takımına kiralandı ve sezon sonuna kadar bu takımın formasını giydi. Sezon sonunda tekrar Fc Köln takımına dönen futbolcu, geride kalan sürecin ardından A takım kadrosuna dahil edildi. 2007-2008 sezonunda Bundesliga 2 (2.Lig)' de mücadele eden Köln ekibinde, 10 karşılaşmada forma giyen futbolcu sezon sonunda Köln ekibi ile birlikte Bundesliga'ya yükselme sevinci yaşadı.

2008-2009 sezonunda Fc Köln ekibi ile Bundesliga'da forma giyen futbolcu, sezonun devre arasında bu takım ile yollarını ayırdı ve İsviçre Süper Lig ekiplerinden FC Vaduz'a transfer oldu. İsviçre ekibinde yarım sezonda 12 karşılaşmada görev alan futbolcu sezon sonunda tekrar Almanya'ya döndü ve bu defa Almanya'nın Mor-Beyaz'lı renklere sahip takımı VfL Osnabrück'e transfer oldu.

Önce Sevinç Sonra Hüzün

2009 yılında Almanya 3.Ligi ekiplerinden VfL Osnabrück'e transfer olan Tobias, 2009-2010 sezonunda bu takımda 31 karşılaşmada forma giyerken, sezonunda sonunda Osnabrück forması ile Almanya 3.Liginde Şampiyonluk sevinci yaşadı. 2010-2011 sezonunda Almanya 2.Liginde VfL Osnabrück forması giymeye devam eden futbolcunun peşini talihsizlikler bırakmazken, Tobias Nickenig ligin 23.haftasında Osnabrück'ün Oberhausen'i 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın 38.dakikasında sakatlanarak sahayı terketmek zorunda kaldı.

Bu karşılaşmadan sonra Tobias, 8 hafta sahalardan uzak kalırken, takımı Osnabrück onun oynamadığı karşılaşmalarda hiç maç kazanamadı ve sezon sonunda Almanya 2.Ligine veda etti. VfL Osnabrück ekibinin 2 sezon formasını giyen 27 yaşında ki savunma oyuncusu bu sürede 51 Lig karşılaşmasında forma giydi.

Bir dönem Almanya U-21 takımında da forma giyen Tobias Nickenig, toplamda 8 kez de Almanya Kupasında mücadele etti. 1.90 boyunda olan ve stoper mevkiinde görev alan futbolcu, sağ ayağını iyi kullanırken oynadığı takımlarda ön libero olarakta görev aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title