Haberler

Ordulular Sakarya Savaşında Şehit Olan Atalarını Unutmadı

Ordulular, Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası Sakarya Savaşında şehit olan atalarını Ankara'nın Polatlı İlçesinde düzenledikleri törenle andılar.

Ordulular, Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası Sakarya Savaşında şehit olan atalarını Ankara'nın Polatlı İlçesinde düzenledikleri törenle andılar.

Ordulular, yakın tarihimizin dönüm noktası olan Sakarya Savaşında çarpışan hemşerilerinin hatırasını canlı tutmak için Ankara'nın Polatlı İlçesinde bulunan Duatepe anıtında tören düzenledi.

Sakarya Meydan muharebesinde 90 yıl önce şehit olan atalarını anmak için düzenlenen törene, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Merkez Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı Erkan Başkanı Topçu Kıdemli Albay Hakan Gürol, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Polatlı Başsavcısı Naim Karaağaç, Ankara Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkanı Burhan Tokcan ile Polatlı ve Ankara'da ikamet eden çok sayıda Ordulu katıldı.

Törende konuşan Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, yakın tarihimizin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini, Sakarya Meydan muharebesinin Türk insanını yok sayma emellerinin son bulduğu yer olduğunu söyledi. Kaymakam Bilgin,

"13 Eylül'de son bulan ve 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi demek, Yunan kuvvetlerinin Türk'ü yok sayma emellerinin son bulduğu andır. Polatlılılar olarak her 13 Eylül'de bu kutsal topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Genç nesillerimize 13 Eylül Sakarya Zaferini çok iyi anlatmalıyız. Tarih bilincini onlara en güzel şekilde aşılamalıyız. Bugün hürriyet ve istiklalimize kavuşmamızı sağlayan aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Törende Ordu İli Belediye Başkanı Seyit Torun ise, "Polatlı'da kutsal topraklarda olmaktan mutluyuz. Ordulu şehitlerimizi her yıl Polatlı/Duatepe'de saygıyla anıyoruz. Aziz şehitlerimize çok şeyler borçluyuz" dedi.

Anma töreninde Ankara Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar şehitler için Kuranı Kerim okudu, daha sonra Ankara Seymenler Kulübü ekibi gösteri sundu.

Tören sonunda Ordu ve 18 ilçesinden getirilen toprak Duatepe Anıtına bırakıldı.

Sakarya Zaferinde şehit olan atalarını anmaya ilk 2005 yılında gelen Ordulular her yıl eylül ayının 3'üncü Pazar günü Duatepe'de tören düzenliyorlar.

Sakarya Zafer Anıtı, Şehitlik ve Duatepe'yi gezen grup daha sonra şehirden ayrıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title