Haberler

Ordulu Esnaf Daha Dertli

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya,

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, bir dönem kalkınmada öncelikli iller kapsamında bulunan Ordu'da esnaf ve sanatkarının sıkıntılarının diğer bölgelere kıyasla daha çok olduğunu söyledi.

Yüksel Kaya yaptığı açıklamada, bölgenin tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olduğunu ve bunun esnafın iş hacmini etkileyen en önemli faktör olduğunu belirtti. Bölge esnaf ve sanatkarının sorunları diğer bölgelerle kıyaslanmayacak kadar çok olduğunu dile getiren Kaya, "Bilindiği gibi bölgemiz ekonomisi tamamen tarıma yani fındığa dayalıdır. Sanayi hemen hemen yok gibidir, olanlar da fındıkla ilgili kuruluşlardır. Fındık mahsulünün olmadığı yıllarda, bu kuruluşlar da faaliyetlerine ve çalıştırdıkları binlerce işçinin işlerine son verirler. Dolayısıyla bu durum, esnaf ve sanatkarımızın iş hacmini etkileyen etkenlerin başında gelmektedir" dedi.

Hiçbir esnafın icra ettiği faaliyetine güvenerek yatırımda bulunamayacağını çünkü istikrarın olmadığını ifade eden Kaya, "Siftah yapmadan kepenk kapatan bir sürü esnafımız var. Ayrıca süper marketler adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Bu da küçük esnaf ve sanatkarımız için büyük bir handikaptır. Ordu ve Giresun illeri, Samsun ve Trabzon illeri arasında sıkışmış, adeta kapalı ekonomiye mahkum edilmiş iki talihsiz ildir. Bu illerde ne doğru dürüst sanayi kuruluşları, havayolu ne de turizm ile ilgili bir yatırım vardır. Ulaşımın zor ve pahalı oluşu maliyetleri yükseltmekte, ürünlerin pazarlanabilmesinde büyük sorunlar oluştururken, rekabeti de olumsuz yönde etkilemektedir" diye konuştu.

Kaya, tüm olumsuzluklara rağmen bölgede bulunan kredi ve kefalet kooperatifleri olarak esnafların tüm sorunlarını göz önüne alarak onların yanında ve destek olmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

(HA-SA) 23.04.2008 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title