Haberler

'Ordu ve Ulubey Duble Yol ile Bağlanacak'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Hükümetin Acil Eylem Planı Kapsamında Bulunan ve Duble Yol Ağına Alınan Ordu-ulubey Yolunun Bu Yıl Dedeli Köyü Köprüsüne Kadar Bölünmüş Yol Haline Getireceklerini Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, hükümetin Acil Eylem Planı kapsamında bulunan ve duble yol ağına alınan Ordu-Ulubey yolunun bu yıl Dedeli köyü köprüsüne kadar bölünmüş yol haline getireceklerini söyledi. Ulubey ilçesinin Ordu'nun adeta bir mahallesi konumuna geldiğini, her gün binlerce insanın bu iki merkez arasında ulaşım sağladığını belirten Milletvekili Enver Yılmaz, zamanın ve şehirlerin gelişmesine rağmen yolun artık ihtiyaca cevap vermekten uzak kaldığına dikkat çekti. Bu amaçla Ordu-Ulubey yolunu duble yol kapsamına aldırdıklarını kaydeden Yılmaz, bugüne kadar 6 kilometresini tamamladıkları yolun, bu yıl 2 kilometresini de bitirerek ulaşıma açacaklarını bildirdi. Yılmaz, "Ordu-Ulubey Yolunun 8 km.'lik kesimi Acil Eylem Planı kapsamında yer alıyor. Bugüne kadar 5 kilometrelik kesimi 1.7 milyon YTL harcanarak sıcak asfalt döşendi. Ayrıca Ulusal Bor Enstitüsü ve Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile 1 kilometrelik bölümüne de bor katkılı çimento kullanılarak beton kaplamalı bölünmüş yol haline getirildi. Bu durumda 6 kilometrelik bölünmüş yol bitirildi. 2008 yılında Ordu Valiliği'nin sorumluluğunda kamu kurumlarının katkılarıyla başlatılan çalışmada öncelikle 6. kilometrenin bulunduğu FİSKOBİRLİK depolarından başlayarak Dedeli köyü köprüsüne kadar olan 2 kilometrelik kesiminin bölünmüş yol haline getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu konudaki ödenekler İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne aktarılmıştır. İmkanlar ölçüsünde bölünmüş yol çalışmalarına devam edilecektir. Hedefimiz, Ordu- Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunu çift şeritli, herkesin gurur duyacağı bir yol ile birbirine bağlamak olacaktır" dedi.

(MAK-SA) 13.03.2008 16:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title