Haberler

Ordu Tiyatro Festivali Sona Erdi

Ordu Belediyesi ve Tobav'ın İşbirliği ile Düzenlenen ve Bu Yıl 4.'sü Gerçekleşen Tiyatro Festivali Sona Erdi.

Ordu Belediyesi ve TOBAV'ın işbirliği ile düzenlenen ve bu yıl 4.'sü gerçekleşen Tiyatro Festivali sona erdi.

2-8 Haziran tarihleri arasında yurt dışından 6, yurt içinden 10 olmak üzere toplam 16 ekibin katıldığı Uluslararası 4. Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivalinde Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) ve Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenen oyunları 15 bin çocuk izledi. Geçen yıl 12 bin çocuk ve gencin izlediği oyun ve festivale bu yıl ilgi oldukça yüksek oldu. Ordu Belediyesi, festivale katılan ekipler için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadı. Belediye, her yabancı ekibe iki rehber ve bir tercüman, yerli ekiplere ise iki rehber görevlendirdi. Rehber ve tercümanlar bir hafta boyunca ekiplerin yanından ayrılmadı. Yerli ve yabancı ekipler Ordu'daki kültür, sanat ve tiyatro sevgisine hayran kaldıklarını belirttiler.

Festivale katılan Hollanda ve Sırbistan'a Gardenya'da bir akşam yemeği veren Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu'yu kültürün ve sanatın başkenti yapmak konusunda kararlı ve heyecanlı olduklarını söyledi. Konuklara bir konuşma yapan Başkan Torun, "Festivale katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Festivalimiz her yıl değişerek ve büyüyerek devam ediyor. Festivale başladığımızda hatırlıyorum. Okullardan öğrencileri velileri sayesinde zorla getiriyorduk. Ama şimdi sadece festivalin genel davetiyesini yapıyoruz ve salonlarımız artık almıyor. Bu sayede artık daha fazla geniş bir salona ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı. Ben inanıyorum ki buradan çok güzel anılarla ayrılacaksınız. Biz sizi çok sevdik. Her zaman festivalimize bekliyoruz" dedi.

(MAK-SA) 09.06.2008 17:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title