Haberler

Ordu Sgk'ya Yeni Bina

Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu(sgk) İl Müdürü Atilla Kaptan, Yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile Üç Kurumun Birleştiğini Hatırlatarak, Bina Sıkıntısı Çektiklerini Söyledi.

Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Atilla Kaptan, yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile üç kurumun birleştiğini hatırlatarak, bina sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Atilla Kaptan İl Genel Meclisi'nde yaptığı konuşmada, eski adıyla Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) İl Müdürlüğü binası yanında bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan binanın müdürlüklerine kiralanmasını meclis gündemine taşıdı. Mevcut binaların vatandaşların ihtiyacına karşılık veremeyeceğini belirten Kaptan, merdiven ve koridorlarda tartışmalar ve sonrasında istenmeyen olayların yaşanabileceğini kaydetti. Şu an SSK binasına günde 400 kişinin geldiğini hatırlatan Kaptan, “Aynı oranda Bağ-Kur'a da 400 civarında vatandaşımız geliyor. Bu kadar kişinin mevcut binadaki merdivenlerde tartışarak kavga etmesi muhtemeldir. Hiç istemediğimiz hadiseler yaşanabilir. Veya çeşitli şikayetlerde bulunup kurumdan hizmet alamadıklarını söyleyebilirler" dedi. Kaptan, 5502 sayılı kanun gereği üç ayrı teşkilatın bir araya gelmesiyle, hizmetlerin en iyi şekilde verebilmesi için yeni binaların şart olduğunu belirterek, "Sayılan tüm bu nedenlerden dolayı Özel İdaresi'nden SSK'nın yanındaki binanın kurumumuza kiralanmasını istiyorum" diye konuştu.

Konu, İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin tarafından Bayındırlık ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan Atilla Kaptan, Fatsa ve Ünye'de hizmet Bağ-Kur'un en kısa zamanda emekli ve fiili sigortalıların sağlık karnesi işlemlerini merkeze gelmeden yapabileceklerini müjdeledi. Konuyla ilgili çalışmalara 1 hafta içerisinde başlayacaklarını ifade eden Kaptan, 15 gün sürecek eğitimlerden sonra hizmeti vatandaşların ayağına götüreceklerini kaydetti.

(HA-SA) 01.05.2008 16:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title