Haberler

Ordu: Ses, İhale Dışı Malzeme Alımlarına Dikkat Çekti

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şube Başkanı Halil Bayramoğlu, özellikle sağlıkta ihaleler dışında teklif yoluyla yapılan sarf malzeme alımlarının yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şube Başkanı Halil Bayramoğlu, özellikle sağlıkta ihaleler dışında teklif yoluyla yapılan sarf malzeme alımlarının yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Bayramoğlu, 'fesat' adlı operasyon neticesinde bazı usulsüzlüklerin tespit edildiği Ordu Sağlık Müdürlüğü'ndeki bu durumu sendika olarak aylar öncesinden kamuoyuna duyurduklarını belirterek, "SES'in yıllardır gündeme getirdiği ve son dönemde mercek altına aldığı ihaleler genel basına da yansıdığı gibi 'Ali Dibo' ihaleleri tanımındadır ve ilimizde sağlık iş kolunda da yoğun olarak yaşanmaktadır. Hatay'la gündeme giren ama aslında tüm illerde ve kurumlarda yaşandığını herkesin bildiği bu türden ihale paylaşımları, ilgili kurumlarca dikkatlice takip edilmeli ve yasal takibatı yapılmalıdır. İlimizde de başlayan ve adına 'fesat' denilen operasyon tüm kurumları kapsamalıdır" dedi.

İhalelerdeki usulsüzlüklerin yanında, ihale dışında teklif yoluyla yapılan sarf malzeme alımlarının da yakından takip edilmesi gerektiğini ifade eden Bayramoğlu, "Bu tür yolsuzluk ve yandaşlık ilişkilerinin açığa çıkmasının ardından, açığa çıkarılmasında etkili olan insanlara yönelik gözdağı, yıldırma ve şiddet olaylarının da arttığını görmekteyiz. Güçle ihalecileri etkileyenler, adalet peşinde koşanları da aynı yöntemle etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. Bazı işyerlerinde SES işyeri temsilcilerine yönelik saldırı ve tehditlere pabuç bırakmayacağımız, bu türden yolsuzlukların takibinden asla vazgeçmeyeceğimiz bilinmelidir. Doğumevinde döner sermayeden kendilerine fazla pay tahsisi yapanları yeni görev yerlerinde özellikle takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title