Haberler

Ordu: Sanatsever Başkan

- Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Belediye Bünyesinde Kurulan Kültür ve Sanat Müdürlüğü'nde Çeşitli Dallarda Eğitim Alan Kursiyerlere Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu da Destek Oluyor.

- Ordu'nun Ünye İlçesi'nde belediye bünyesinde kurulan Kültür ve Sanat Müdürlüğü'nde çeşitli dallarda eğitim alan kursiyerlere Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu da destek oluyor.

İlk kez 2005-2006 eğitim yılı içerisinde açılan Türk-İslam el sanatları kursu kursiyerleri, kendilerine gösterilen ilgi ve verilen desteği boşa çıkarmayarak açtıkları sergide beğeniye sundu. Özellikle gençlere meslek edindirmek ve sosyal aktiviteler kazandırmak amacıyla açılan kurslardan biri olan bu kursta 30 öğrenci katıldı.

Göreve geldikleri günden itibaren, Ünye'nin adını ülke dışında balkanlarda ve Avrupa'da çeşitli dallarda duyuran sporcu gençlerin bulunduğu Belediyespor Kulübü'nün başarılara imza atması için destek olduklarını belirten Başkan Arpacıoğlu, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinde yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. "Çocuklarımızın topluma yararlı bir birey olarak yetişmelerini istiyoruz" diyen Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Çocuklarımızı spora, sanata özendirerek ortaya koydukları çabalarla kendi özgüvenlerinin artmasına yardımcı olmak, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için onlara yönelik faaliyetlere önem veriyoruz. Diğer taraftan ilçemizde sporun gelişmesi, özellikle unutulmaya yüz tutmuş sanatsal değerlerlerin ön plana çıkması ve yaşatılmasına da katkıda bulunuyoruz. Çocuklarımız kardeşlik dostluk havası içerinde beceri kazanırken, meslek edinmelerine de yardımcı olmuş oluyoruz" dedi.

Ünye Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürlüğü'nde kursiyerler çeşitli dallarda eğitim görürken ilk kez bu yıl açılan Türk-İslam el sanatları kursu kursiyerleri öğretici Hanife Kuşçu önderliğinde yaptıkları ebru, minyatür, hat, tezhip eserleri Ünye Ticaret Borsası Salonu'nda sergiledi. Kursiyerlerin yaptıkları eserleri aile bütçelerine katkı için isteyenlere belirli bir ücret karşılığı satışa çıkardığı serginin son gününde katkıda bulunmak için Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu da üç adet eser satın aldı. Eserlerin sanata özendirmek için belediye binasının içinde görünür yerde duvara asılacağı öğrenildi. Ayrıca Ünye Belediyesi'ni ziyaret edenlerin de bu eserleri gördüklerinde, ilçede bu derece başarılı çalışma yapan yeteneklerin varlığından haberdar olacaklar ve istedikleri takdirde kendilerine ya da sevdiklerine hediye vermek için bu eserlerden temininde kendilerine yardımcı olunacak.

(OU-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title