Haberler

Ordu: Otso Başkanı, Serbest Piyasada Fındık Fiyatının Artmamasını Değerlendirdi

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (Otso) Başkanı Ömer Aydın, Serbest Piyasada Fındık Fiyatının Artmayışını Değerlendirerek, "Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Piyasaya Geç Girmesi ve İhracatçının Aflatoksin Sebebiyle Gönderdiği Ürünün İade Edilmesi, Fiyatların Artmasını Engelliyor" Dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Ömer Aydın, serbest piyasada fındık fiyatının artmayışını değerlendirerek, "Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) piyasaya geç girmesi ve ihracatçının aflatoksin sebebiyle gönderdiği ürünün iade edilmesi, fiyatların artmasını engelliyor" dedi.

Ömer Aydın yaptığı açıklamada, serbest piyasada fındık fiyatının uzun bir süredir 2.60-2.70 YTL seviyesinde seyretmesi ve artış göstermemesinin ihracatçılar olmadığını söyledi. Fiyatların artmayışına sebep olarak TMO'nun geç hareket etmesi ile aflatoksin gibi sebepler olduğunu dile getiren Aydın, "Fındık fiyatlarının bir türlü toparlanamamasının birinci sebebi TMO'nun piyasaya geç girmesi oldu. Sezon başında 'girdi-girecek' şeklinde yaşanan boşlukların etkisi hala sürüyor. Ayrıca ihracatçı kesimin dışarıya sattığı fındıklar aflatoksin sebebiyle iade ediliyor. Bu durumda ihracatçıda aldığı fındığı satamama endişesi yaşıyor. Sonuç fiyatlara yansıyor" diye konuştu.

Aydın, TMO'nun arz fazlası olan 100-150 bin ton fındığı henüz almadığına da dikkat çekerek, "TMO yılbaşına kadar arz fazlası fındığı alır. Fiyatlar ancak yılbaşından sonra artabilir" açıklamasında bulundu.

Aydın, ayrıca tüccar ve ihracatçılarda suç aranmaması gerektiğini de dile getirerek, "Unutulmamalıdır ki, bir ürün iyi kötü alınıp satılıyorsa o ürünün tüccarı sayesindedir. Tüccar burada sorunun en sonunda gelir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title