Haberler

Ordu: 'Ordu'nun 20. Yüzyılı' Kitabı Tanıtıldı

- Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili Öğretim Görevlisi İbrahim Dizman'ın Ordu'nun 1900-1999 Yıllarını Baz Alan 'Ordu'nun 20. Yüzyılı' Adlı Kitabı, Düzenlenen Kokteyl ile Tanıtıldı.

- Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili Öğretim Görevlisi İbrahim Dizman'ın Ordu'nun 1900-1999 yıllarını baz alan 'Ordu'nun 20. Yüzyılı' adlı kitabı, düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

Ordu Belediyesi yayınları arasında yer alan 'Ordu'nun 20. Yüzyılı' adlı eserin tanıtımı için 75. Yıl Cumhuriyet Sahnesi Fuaye Salonu'nda kokteyl düzenlendi. Kokteyl de bir konuşma yapan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, belediye olarak şehrin geçmişine yönelik çalışmalara özel ilgi gösterdiklerini, bunun bir kültür olduğu kadar hemşehrilik bilinci ve duygusunun gelişmesi için yararlı olduğuna her zaman inandıklarını belirtti. Başkan Torun, "Bu kitapta Ordulular olarak geçmişe bakışımızı yeniden oluşturabilecek önemli olayları bir solukta öğrenebiliyoruz. Çok bilinmeyen, gerçeği ortaya çıkarılmamış bir çok olayı ve değeri bilinmemiş kimi hemşehrilerimizin emeklerini de bu çalışmayla genç kuşaklara aktarma imkanı bulmuş olduk" dedi.

İmza töreninde ise yazar İbrahim Dizman, ilk kitabını Belediye Başkanı Seyit Torun için imzaladı. Kokteyle Ordu Jandarma Komutanı Kd. Albay Nevzat Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı, özel, tüzel ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

(MAK-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title