Haberler

Ordu: Ordu'da Yerel Yönetimler

Ordu'da 2 Yıl Önce Sivil Toplum Tarafından Başlatılan 'Yürekler Yanmasın' Kampanyası Kapsamında, Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne Bir Yangın Söndürme ve Trafik Kazalarına Müdahale Etme Özelliği Bulunan Araç Satın Alındı.

Ordu'da 2 yıl önce sivil toplum tarafından başlatılan 'Yürekler Yanmasın' kampanyası kapsamında, Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bir yangın söndürme ve trafik kazalarına müdahale etme özelliği bulunan araç satın alındı.

Şehir merkezinin nüfusunun her geçen yıl artması, 10 katlı binaların inşa edilmesi üzerine harekete geçen Ordu Belediyesi, itfaiye teşkilatını teknolojik yönden güçlendirmek amacıyla 2 yıl önce çalışma başlattı. Bu çalışmaya katkıda bulunmak isteyen birkaç işadamı da, 5 kat üzeri yüksek evlere müdahale edebilecek, 30 metre merdivenli bir itfaiye aracı satın alınması amacıyla bir kampanya başlattı. Ancak kampanya yeterli desteği göremeyince, fiyatı 1 milyon YTL olan araç alınamadı. Kampanyada toplanan paralarla 130 bin 500 YTL harcanarak 4 ton su kapasiteli, kazalara da müdahale edebilecek nitelikte 1 kesici, 1 ayırıcı, 50 metre acil müdahale çıkrığı bulunan, su baskınlarında su tahliyesi yapabilecek, akaryakıt yangınları dahil her türlü yangına en kısa sürede müdahale edebilecek özellikleri bulunan bir araç satın alındı.

Belediye-İş Sendika, kampanyaya katkıda bulunmak amacıyla daha önce 600 işçinin bağışlarıyla 3 ton su kapasiteli, 9 metre portatif merdivenli ve 100 litre köpük kapasiteli bir itfaiye aracı satın alarak belediyeye bağışlamıştı.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, 2 yıl önce başlatılan kampanyanın yeterli desteği göremediğini, toplanan paralarla bu aracın alındığını söyledi. Başkan Torun, "10 kat yüksekliğindeki bir evde çıkabilecek muhtemel yangına müdahale edebilecek bir aracımız şu anda yok. Kampanyanın süresi dolduğu için toplanan paralarla bu aracı satın aldık. Ancak yılbaşından sonra 1 milyon YTL tutan aracı belediye imkanlarımızla satın alacağız" dedi.

Başkan Torun, şehir merkezinde bir yangın olması halinde mevcut araçlarla ulaşılamayacak ve müdahale edilemeyecek toplam 4 bin 585 daire bulunduğunu, bu dairelerde yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title