Haberler

Ordu: Ordu'da Köyler Yol Ve Suya Kavuşuyor

AK Parti hükümetinin köylerin yol ve içme suyu sorunlarının çözümüne yönelik uygulamaya başlattığı KÖYDES Projesi kapsamında en fazla ödenek alan illerin başında gelen Ordu'da hummalı bir çalışma sergileniyor.

AK Parti hükümetinin köylerin yol ve içme suyu sorunlarının çözümüne yönelik uygulamaya başlattığı KÖYDES Projesi kapsamında en fazla ödenek alan illerin başında gelen Ordu'da hummalı bir çalışma sergileniyor.

Bu yıl 50 milyon YTL ödenek ile KÖYDES kapsamında en fazla kaynak almayı başaran 3. il olan Ordu'nun Merkez ilçesinde başlatılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor. KÖYDES projesi sayesinde bir çok köyün yolu yeniden elden geçiriliyor, menfezler yapılıyor, heyelanlara karşı taş duvarlar örülüyor ve yollar genişletilerek asfaltlanıyor. Bu arada, bir çok köyün içme suyu çalışması da aralıksız sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, KÖYDES kapsamında Kayabaşı-Gökömer-Pelitli, Sağırlı-Bayramlı, Emen-Osmaniye, Kuylu-Karaağaç-Hacılar, Kurtuluş-Işıklı, Cumhuriyet-Çırakıran, Müberak köyleri arasında yol kenarlarına menfez, yine Kayabaşı-Gökömer-Pelitli, Sağırlı-Bayramlı, Emen-Osmaniye ile Çavuşlar-Örencik, Kurtuluş-Işıklı, Oğmaca-Uzunmusa, Delikkaya-Güzelyalı-Altınyurt ve Mübarek köylerine giden yollarda heyelanlara karşı duvar yapılıyor. Eyüplü ve Sağırlı köylerini birleştiren ırmak üzerinde 60 metrelik köprünün inşa edildiği çalışmalarda, yine Kayabaşı-Gökömer-Pelitli, Kurtuluş-Işıklı, Kuylu-Karaağaç-Hacılar, Cumhuriyet ve Boztepe köy yollar stabilize hale getiriliyor.

Bu arada, bazı köy yollarının asfalt hale dönüştürülmesine de başlandı. Buna göre, halen Orhaniye, Çamlık-Orhaniye, Sağırlı-Bayramlı, Emen-Osmaniye, Çavuşlar-Örencik, Kurtuluş-Işıklı, Oğmaca-Uzunmusa, Boztepe, Delikkaya, Güzelyalı, Altınyurt köy yolları asfalt yol haline dönüştürülüyor. Yine Orhaniye-Uzeloğlu, Kızılhisar-Şabadum ve Delikkaya-Karatiken mevkiileri beton yol haline getiriliyor.

Öte yandan, Erenli, Sağırlı, Işıklı, Burhanettin, Hacılar, Osmaniye, Övündük, Pelitli, Dikence, Teyneli, Dedeli köylerinin içme suyu ihaleleri yapılarak çalışmalarına başlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title