Haberler

Ordu: Ordu'da 'Başhemşire Yardımcısı' Unvanlarının Sayısı Düşürüldü

Ordu'da Bulunan Hastanelerde Daha Önce İhdas Edilen 'Başhemşire Yardımcısı' Sıfatı, Ordu Valiliği'nin Onayı ile İptal Edildi.

Ordu'da bulunan hastanelerde daha önce ihdas edilen 'Başhemşire Yardımcısı' sıfatı, Ordu Valiliği'nin onayı ile iptal edildi.

Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ'ın Ordu ziyareti sırasında TESK Otel'de yapılan toplantıda Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) yöneticilerinin, 'Hastanelerde 'Başhemşire Yardımcısı' makamı oluşturularak iş barışı bozuldu ve hizmetler engelleyici boyutlara ulaştı' şeklindeki şikayet üzerine bir çalışma yapıldı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'nın girişimi, Valiliğin onayı ile 'Başhemşire Yardımcısı' unvanı kaldırıldı. Buna göre, Ordu Doğum Hastanesi'nde 7 olan 'Başhemşire' sayısı 3'e indirilirken, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde ise 2 olan sayı tamamen kaldırıldı. Ordu Devlet Hastanesi'nde 8 olan 'Başhemşire Yardımcısı' sayısında henüz bir indirime gidilmedi.

SES Ordu Şube Başkanı Halil Bayramoğlu, Ordu Devlet Hastanesi'nde 'Başhemşire Yardımcılarını' belirlemek için personel arasında seçim kararı alındığı halde hastane yönetimi tarafından seçimin iptal edilmesini eleştirdi. Bayramoğlu, "Demokratik bir seçim yöntemine evet denilerek tüm işyerlerinde her kademedeki idarecilerin seçimle belirlenmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title