Haberler

Ordu'nun Denizi ve Yaylaları Teleferikle Buluşacak

Ordu'nun denizi ve yaylaları teleferikle buluşacak Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu sahilden yaylalara 30 kilometrelik hat üzerine kurulması planlanan teleferik projesiyle deniz ile yaylaları birleştirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ordu'nun denizi ve yaylaları teleferikle buluşacak

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu sahilden yaylalara 30 kilometrelik hat üzerine kurulması planlanan teleferik projesiyle deniz ile yaylaları birleştirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Türkiye'de deniz üzerine inşaa edilen ilk ve tek Havalimanı olan Ordu'nun Gülyalı İlçesi'ndeki Ordu- Giresun Havalimanı yanından 2 bin rakımlı Kabadüz İlçesi'ndeki Çambaşı Yaylası üzerine teleferik kurulması için çalışma başlatıldı. Projenin kent turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) tarafından hazırlanan fizibilite raporunun Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözücüsü Numan Kurtulmuş'a da sunulduğunu belirterek "Teleferikle hem Ordu merkezden yaylalara çıkılacak, hem de hem de yaylalar arasında teleferikle ulaşım olacak. Dünyada örnekleri olan bu uygulama ülkemizde neden olmasın? Teleferik olduğu zaman havalimanından insanlarımız çok daha kısa, rahat ve konforlu bir yolculukla yaylalarımıza ulaşmış olacak. Buna ilişkin DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bir çalışma başlattı. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş'a da fizibilite yapılmasının gerekçeleri ve buna ilişkin rapor sunuldu. Fizibilite raporunu hazırlayacak olan teknik detay da arz edildi. Fizibilite raporu yapmak da aynı zamanda çok büyük bir mühendislik işidir. Fizibıl bulunduğu taktirde projelendirme ve yatırım programının yapılanması gerçekleşecektir" dedi.

Yaylalara ulaşımın teleferikle daha kolaylaşacağını da kaydeden Vali Balkanlıoğlu "Bir zamanlar 15 kilometre yol, onlarca tünel, yüzlerce kilometrelik tüneller ilk dile getirildiğinde 'Kaynak nerede? Bunlar hayal' denmişti. Ama şimdi 15 bin kilometrelik bölünmüş yol neredeyse 20 bin kilometreye dayandı. Denizler artık boğaz köprüsü gibi köprüler ile aşılır oldu. Dolayısıyla, bu güzelliklere kısa yoldan ulaşılması için yaylalara neden teleferik yapılamasın? Türkiye ve milletimiz artık bu güce de ulaştı. İnşallah teleferik de buraya yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 30 kilometrelik bir hat üzerine kurulması planlanan teleferik uygun bir vadi üzerinden sahilden 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na ulaşacak. Ordu - Giresun Havalimanı'nı birleştirecek olan bu proje ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, teleferik sayesinde, kentin eşsiz manzarası eşliğinde 2 bin metre yüksekliğindeki yaylalara daha kolay çıkmış olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çambaşı Giresun Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title