Haberler

Ordu: Mehmet Ağar, Sel Felaketinin Yaşandığı Ünye'de

Doğru Yol Partisi (DYP) Başkanı Mehmet Ağar, dün yaşanan heyelan sonucu hayatını kaybeden Samsun'un Terme İlçesi'ne bağlı Kocaman Beldesi Belediye Başkanı Sezai Nevik'in üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Bugün bir belediye reisi kaybediyoruz, yarın kimi kaybedeceğiz belli değil" dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Başkanı Mehmet Ağar, dün yaşanan heyelan sonucu hayatını kaybeden Samsun'un Terme İlçesi'ne bağlı Kocaman Beldesi Belediye Başkanı Sezai Nevik'in üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Bugün bir belediye reisi kaybediyoruz, yarın kimi kaybedeceğiz belli değil" dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü sel felaketinin yaşandığı Ordu'nun Ünye İlçesi'ne gelen Doğru Yol Partisi Başkanı Mehmet Ağar, Akçay Mevkii'nde partililer tarafından karşılandıktan sonra sırası ile Ünye Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ÜTSO) ziyaret etti.Yetkililerden sel felaketi hakkında bilgi alan Mehmet Ağar, "Hükümetin bakan seviyesinde meseleye eğilmiş olması doğrudur. Hükümet bakanlarını buraya gönderdiğine göre, onlar meselenin üzerinde duracaktır. Bizim işimiz, onların meselenin ne kadar üzerinde durduklarının takibidir. Süratle hem mahalli hem de merkezi hükümet imkanlarından istifade ederek, planlama içerisine girilmesi doğru bir davranıştır, dinamik bir davranıştır. Ancak, asıl olan meseleyi vatandaşın arzuladığı istikamette nihayetlendirmektir. Meselenin temelinde ani gelişen tabiat olaylarına karşı tedbir almanın zorluğunu hepimiz biliyoruz ama muhtemel gelişecek afetlere yönelik olarak da gerekli alt yapı çalışmalarını, daha önceden yapılabilecek imkanlar varsa, yapılabilmesinin, bu vesile ile gündeme getirmek sureti ile gelecekte bu sıkıntıların önüne geçme imkanını araştırmak lazım" dedi.

Kaymakam Nevzat Ergün ile yaptığı görüşmenin ardından Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nu makamında ziyaret eden Ağar, "Biz millet olarak hepimiz kötü günlerde bir araya gelmeyi, sıkıntıları sarma konusunda müşterek iradeyi ortaya koymayı, geleneğimiz çerçevesinde alışkanlık haline getirmişiz. Zarara uğrayan esnaf sayısı azımsanamayacak biçimde. Ancak can kaybı olmadığı için bu telafi edilecektir" diye konuştu.

Dün sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Kocaman Belediye Başkanı Sezai Nevik'in heyelanla ilgili bir gün önce bir parti kongresinde içine doğarcasına konuyu dile getirdiğini ifade eden Ağar, "Bu konuyu dile getirdikten sonra böylesine dramatik bir şekilde hayatını kaybetmiş olmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Görev şehidi sayılabilecek bir çerçeve içerisinde hayatı sona ermiştir. Onun, bu hayatını feda edercesine ortaya koyduğu hizmet aşkı, bu üzüntülerin, bölgelerde bu sıkıntıları ortadan kaldıracak hizmetlerin yapılmasına vesile olacaktır. Karadeniz insanının sıkıntıları, sürekli sel ve heyelanla katmerleşiyor. Sıkıntı verebilecek noktadaki meseleleri görüp, anlayıp yapabilmek gerekir. Bunların ertelenemez olduğu görülmüştür. Bugün bir belediye reisi kaybediyoruz yarın kimi kaybedeceğimiz belli değil" şeklinde konuştu.

Ünye caddelerinde vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, ilçede son olarak Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Oda Başkanı İsmail Hakkı Kara tarafından karşılanan Ağar, "Hükümetin yaptığı her olumlu işin arkasında olan, destekleyen ama yapamadığının da peşinde olan bir anlayışı sergileyeceğimiz tabiidir. Biz siyasette yıkıcılık olsun diye muhalefet yapmayız. Hükümet tedbir alsın, vatandaşın mağduriyetini gidersin, alkışlayalım" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Kocaman Beldesi Belediye Başkanı'nın cenaze törenine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title