Haberler

Ordu: Kesk'ten Ekonomik Dalgalanma Tepkisi

KESK Ordu Şubeler Platformu, kamu çalışanlarının maaşlarına yapılması öngörülen yüzde 5'lik zammın yaşanan son ekonomik dalgalanmadan sonra iflas ettiğini açıkladı.

Şadırvan önünde toplanarak bir basın açıklaması yapan KESK Ordu Şubeler Platformu adına söz alan dönem sözcüsü Birol Baş, yüzde 5'lik zam öngörüsünün henüz gerçekleşmeden iflas ettiğini ileri sürdü. Hükümetin 2005 yılı toplu görüşmelerinde 'kamu emekçilerini enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözlerinin bir aldatmacadan ibaret olduğunu ifade eden Baş, ortaya çıkan gelişmelerin döviz bazındaki artışların yüzde 5'lik zam öngörüsünün iflas ettirdiğini kaydetti. Baş, şöyle konuştu:

"16 Ocak 2006 tarihinde ortalama ücretli bir kamu emekçisinin ücreti dolar bazında 614 dolar, Euro bazında 514 Euro iken, 9 Haziran 2006 tarihinde 530 dolar ve 419 Euro düzeyine düşmüştür. Oran olarak kamu emekçilerinin ücreti, dolar karşısında yüzde 15, Euro karşısında yüzde 18 azalmıştır. Yine indeksleme yöntemiyle yapılan araştırma, kamu emekçilerinin ücretlerinin enflasyon karşısında şimdiden yüzde 2 düzeyinde eridiğini göstermektedir. Araştırmamızdan çıkan sonuçlara göre, ilk altı aylık dönem için yüzde 2.5 düzeyinde artış alan kamu emekçisinin ücreti, Mayıs ayı itibariyle yüzde 4.53 çıkan enflasyonun altında kalmıştır. Oysa hükümet yıllık enflasyon oranını yüzde 5 olarak öngörmüştü. Yine Merkez Bankası beklenti anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 8-12 düzeyinde gerçekleşecek. Oysa kamu emekçilerinin ikinci 6 ay için alacağı yüzde 2.5 oranındaki artış da dikkate alındığında, bu verilere göre kamu emekçisinin ücreti yüzde 3-6 oranında eriyecek demektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title