Haberler

Ordu Kafes Balıkları Ramazan Sofralarına Renk Katıyor

Ordu'nun Perşembe İlçesi açıklarında denizde kafeslerde yetiştirilen somun, alabalık ve levreklerin Ramazan nedeniyle tezgahlarda yoğun olarak tüketildiğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ziraat Yüksek Mühendisi Kemal Yılmaz,...

Ordu'nun Perşembe İlçesi açıklarında denizde kafeslerde yetiştirilen somun, alabalık ve levreklerin Ramazan nedeniyle tezgahlarda yoğun olarak tüketildiğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ziraat Yüksek Mühendisi Kemal Yılmaz, burada yetiştirilen balıkların özellikle Akdeniz'e turizm bölgelerine de gönderildiğini kaydetti.

Ordu'da iç sularda 29 işletmede 190 ton yıllık ortalama alabalık üretimi yapıldığını vurgulayan Kemal Yılmaz, Denizlerde balık avlanamadığı şu günlerde tezgahlarımızı kafes balıkçılığından elde edilen somon, levrek ve alabalıklar süslemekte. Bu kafes balıkçılığından elde edilen balıklar sayesinde tüketicilerimiz sofralarında balığa yer vermekte. İç sularımızda 29 işletmemizde ortalama 190 ton civarında alabalık üretiliyor. Denizde kafeslerde ise geçen yıl bin 409 ton balık üretildi. Bu yıl Temmuz ayına kadar bin 80 ton levrek ve alabalık üretimi yapıldı. Yıl sonuna kadar bu rakamın bin 500 tonu geçmesini bekliyoruz dedi.

GEÇEN YIL DAHA İYİYDİ

Deniz levreği, somun ve alabalık tezgahlarda 12-15 TL arasında satışa sunuluyor. Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan 46 yaşındakiSemahat Sarıkaya, Ramazan olması nedeniyle genelde kültür balığının tercih edildiğini, geçen yıla göre bu yıl balık satışlarının düşük olduğuna dikkat çekti. Sarıkaya, Vatandaşlarımız somun, levrek ve alabalığa rağbet gösteriyor. Kafeste yetişen balıklar daha fazla rağbet görüyordiye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Yılmaz Perşembe Akdeniz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title