Haberler

Ordu Günleri" Değerlendirme Toplantısı

Ordu Dernekler Federasyonunca (ORDEF), İstanbul'da 4-7 Ekim tarihlerinde yapılan "Ordu Günleri" etkinliğine ilişkin değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Ordu Dernekler Federasyonunca (ORDEF), İstanbul'da 4-7 Ekim tarihlerinde yapılan "Ordu Günleri" etkinliğine ilişkin değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Seddar Yavuz, Altınordu ilçesindeki bir restoranda organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, tanıtım günleri programının formatı üzerinde hep birlikte biraz daha çalışılması gerektiğini söyledi.

İlin valisi olarak hizmeti hızlandırmak, sonuçlandırmak için herkesle işbirliği yapmaya açık olduklarını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Bunun şartı birbirimizi ötekileştirmeden, incitmeden, kırmadan ve birlikte iş yapabilmeyi başarıyı, başarısızlığı sahiplenerek yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bu yeni sürecin, Ordu açısından ve yeni bir anlayışın da hakim kılınması bakımından fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm milletvekillerimiz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele, gönül gönüle birbirimizin gözünün içine samimiyetle bakarak, ellerimizi buluştururken, sımsıkı tutarak, aklımızın gerisinde başka bir düşünce ve bir hesap olmadan hasbi bir şekilde bu şehre yeni bir yol çizeceğimizi ve bu yolda başarılı olacağımızı düşünüyorum."

Yavuz, yatırım ve hizmetler konusunda hızlanabilmeleri için birlikte hareket etmeleri, organizasyon kapasitelerini arttırmaları gerektiğini belirterek, bunu da yapabilecek güce sahip olduklarını aktardı.

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise İstanbul'da Ordulu sayısının oldukça fazla olduğunu dile getirdi.

Örf ve adetlerin devam etmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Yediyıldız, "Toplumu ayakta tutan örf ve adetlerdir. Bunları devam ettirmek lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu birlikteliği ortaya koymak önemlidir. Rabbim Ordu'ya hizmet etmeyi nasip etti. Ordu'nun sorunlarının hepsini biliyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında da gayret gösterdiğimizi bilmenizi isterim." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş da kültür sanat ile sosyal işlerin, özellikle tanıtımların illerin geleceğe hazırlandığı önemli programlar olduğunu anlattı.

Tekintaş, ORDEF'in, 4 günlük Ordu Günlerinin ardından yeni programın çalışmasını yürütmesi gerektiğini belirterek, "Değerlendirme ve eksiklikler gözden geçirilmeli. Bizlere ne düşüyorsa topyekun daha mükemmeli gerçekleştirmenin adımı atılmalı, kalıcı özellikleri ile farklılaştırılmış, her yıl değişen bir konseptte tanıtım günleri olması gerektiğine inanıyorum. Hedef kitle turizm ise, Ordu'yu tanıtmak ise tanıtımların başka illerde yaygınlaşması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ORDEF Genel Başkanı Celalettin Dervişoğlu da etkinliğe yoğun katılım olduğunu vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıya, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Levent Yıldırım ile ilçe belediye başkanları ve dernek yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Altınordu İstanbul Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title