Haberler

Ordu, gastronomi turizminde de iddialı

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, " Ordu'ya gelen turistler buraların zenginliği ve gıdası için gelebilir. Ordu'nun zaten muhteşem bir tabiatı var. Organiklik ve çeşitliliği de 10 üzerinden 10." dedi.

Tarım ürünlerini çeşitlendirmek, yeni üretim modelleri oluşturarak yerelde yeni sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amacıyla üreticilere destek veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, buna yönelik de bir tarım şirketi kurdu.

Üreticilerin yetiştirdiği ürünleri de yöresel ürünler çarşısında direk alıcıyla buluşturmayı hedefleyen belediye, kentte tarım ve hayvancılık projelerine önem veriyor.

Bu kapsamda Güler, Altınordu ilçesi Sağırlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Uzunlar'a ait kivi bahçesini ziyaret etti.

Güler, ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kurmuş oldukları tarım şirketinin, üreten vatandaşlara ortak olacağını belirtti.

Göreve başlar başlamaz 4 tane şirket kurduklarını anlatan Güler, şöyle konuştu:

"Bunlardan birisi olan tarım şirketi, isteyen vatandaşımıza çalışmalarında ortak olabilecek. Bu durum turizmin de canlanmasını sağlayacak. Çünkü turistler artık gurmelik üzerine gezmeyi tercih ediyorlar. Nerede iyi ve sağlıklı yemek varsa oralara gidiyorlar. Yani gıda turizmi yapıyorlar. Dolayısıyla Ordu'ya gelen turistler buraların zenginliği ve gıdası için gelebilir. Ordu'nun zaten muhteşem bir tabiatı var. Organiklik ve çeşitliliği de 10 üzerinden 10."

Ziyarette bulundukları bahçeyi çok beğendiğini dile getiren Güler, "Bugün burada hemşehrimizin kivi bahçesini ziyarete geldik. Kivi bahçesini aynı zamanda tavuk çiftliği olarak da kullanıyor. Hemşehrimizin iddiasına göre tavuğun olduğu yerde kivi verimi çok fazla oluyor. Ben de daha önce böyle zengin ve verimli bir kivi daha görmedim." ifadelerini kullandı.

Güler'e, ziyarette Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Hilmi Güler Kivi Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title