Haberler

Ordu Filistin'e Destek Platformu'ndan Protesto Gösterisi

Ordu Filistin'e Destek Platformu, İsrail'in Filistin Topraklarında Uyguladığı Zulmü Düzenledikleri Basın Açıklamasıyla Protesto Etti.

Ordu Filistin'e Destek Platformu, İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı zulmü düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Saadet Partisi, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen, Sağlık-Sen, Eğitim Bir-Sen'in destek verdiği Filistin'e Destek Platformu'nu temsil eden bir grup basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği zulmün artık dayanılmayacak noktaya ulaştığı belirtildi. Küresel emperyalizmin özgürlük, demokrasi, insan hakları adı altında tüm dünyayı, özellikle İslam alemini kan ve gözyaşına boğduğu belirtilen

açıklamada, sömürüye boğun eğmeyen herkesin düşman ilan edildiğini ve bu halklara karşı haçlı savaşı başlatıldığı vurgulandı. Bugün Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta, Somali'de, Filistin'de insanların açlığa, yoksulluğa, ilaçsızlığa, kısaca insanlık dışı zulme maruz bırakıldığı belirtilen açıklamada, "Biz biliyoruz ki, Türkiye'nin savunması Filistin'den başlar, Bağdat'tan başlar, Kabil'den başlar, Grozni'den başlar, Saraybosna'dan başlar. 1.5 milyar Müslüman'ın yaşadığı her karış toprak İslam

toprağıdır. Ve bu toprakları savunmakta bizim görevimizdir" denildi.

İsrail'in Filistin'deki zulmünü lanetleyen grubun yaptığı açıklama da şu görüşlere yer verildi:

"Filistin bizimdir. Tapusu bizdedir. Filistin İslam memleketidir. Filistin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın bulunduğu ülkedir. Bu sebeple bizim canımız kanımızdır. Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak kalbimizle, dilimizle, dualarımızla Filistin'in yanındayız. İsrail'in Filistinli kardeşlerimize karşı uygulamış olduğu devlet terörünü şiddet ve nefretle kınıyor ve lanetliyoruz."

Açıklamanın ardından basın açıklamasına katılan grup Filistinliler için dua etti.

(MAK-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title