Haberler

Ordu: Erkan Mumcu'nun Ünye Ziyareti

Trabzon'dan başlayan Karadeniz Bölgesi gezisini sürdüren Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ordu'nun Ünye İlçesi'nde incelemelerde bulundu ve bölgede bir süre önce yaşanan sel felaketleriyle ilgili, "Bütün Karadeniz'de şehirciliğin yeniden gözden geçirilmesi gerekir" dedi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Kaymakam Nevzat Ergün'ü makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Erkan Mumcu, bir basın mensubunun Karadeniz Bölgesi'nde sıkça görülen sel felaketleriyle ilgili sorusuna, "Dereler bu suyu getirecek. Bu yağan yağış bir yerden Karadeniz'e akacak. Dere etrafında şehir, köy, kasaba kurarken, tabiata saygılı olmayı öğreneceğiz. Tabiatın kudretine, yaradılışın kudretine, Yaradan'ın iradesine bütün mahlukat gibi biz de boyun eğmesini öğreneceğiz. Şehirlerimizi buna göre kurarsak başımıza bir şey gelmez. Kurmazsak başımıza bunlar gelmeye devam eder. O Yaradan'ın elinde. Bize düşen dere yataklarını genişletmek, dere yatakları etrafındaki yerleşimleri kaldırmaktır" şeklinde yanıt verdi.

Mumcu, bütün Karadeniz'de şehirciliğin yeni baştan gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Özellikle düz arazinin kıt olduğu bu bölgede toprak sahiplerinin bu anlayışta buluşması gerekiyor. '4 kat daha yapıyım. 5 kat daha yapıyım. Derenin üstüne daha yapıyım' dersen, kusura bakma bunun otoritesi hükümet değil, devlet değil, bunun otoritesi Allah. O da meydan okuma filan dinlemiyor" diye konuştu.

Dere yataklarına yapılan evlerle ilgili olarak izin verilebildiği yönünde kendisine iletilen soruya ise, "Çoğu imar izni verilmeden yapılmış" diye cevap veren Mumcu, "İzin verildiyse de büyük bir gaflettir. İşte demokrasinin çürümesi böyle bir şey. Ahbap, çavuş, dost, yandaş filan derken bu rezalet böyle çıkıyor zaten" şeklinde konuştu.

Kaymakam Ergün ise, bu konuda alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak, dere kenarlarına beton duvarların örülmesi ve ayaklarının selin sürüklediği ağaçlarla tıkanmasıyla sel baskınına neden olan köprülerin yıkılarak, yerine ayaksız köprülerin yapılması gerektiğini ifade etti.

İlçe Kaymakamlığı'nın ardından Ünye Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Mumcu, bir zamanlar kendi partisinde ilçe başkanlığı yapan AK Parti'li Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ile karşılaşınca, "Bu Ahmet bizim bildiğimiz arkadaş değil de başka arkadaş mı?" diyerek espri yaptı.

Erkan Mumcu, oldukça samimi bir havada geçen bu ziyaretinde Başkan Arpacıoğlu'nun şahsında bir süre önce sel felaketine maruz kalan Ünyeliler'e geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arpacıoğlu ise, Mumcu'ya teşekkür ederek üzerinde Ünye'nin fotoğrafının basılı olduğu porselen tabak hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title