Haberler

Ordu: Enerji Bakanı Ordu'da...(1)

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, barajlara büyük önem verdiklerini ve su kaynaklarını son damlasına kadar kullanacaklarını söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, barajlara büyük önem verdiklerini ve su kaynaklarını son damlasına kadar kullanacaklarını söyledi.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yapılan toplantıda, 109 barajın 25 işletme müdürünün yanı sıra 17 termik santral yöneticisiyle bir araya gelen Bakan Hilmi Güler, amaçlarının, yerli kaynaklara dayalı enerji üretim politikalarını ve arz güvenliğini sağlam bir baza oturtarak, geleceği garanti altına almak olduğunu belirtti. Güler, "Elektrik Üretim A.Ş.'nin 109 barajı var. 109 barajın 25 işletme müdürü ve ayrıca 17 termik santralin yöneticileriyle birlikte merkezden daire başkanı geldi. Dolayısıyla Türkiye'nin enerji konusunu bilhassa hidroelektrik santralleriyle ilgili sorunlarını görüşüyoruz. Türkiye'deki 109 barajın enerji dengesini ve önümüzdeki dönemdeki çalışmalarını enine boyuna görüşeceğiz. Amacımız yerli kaynaklara dayalı enerji üretim politikamızı ve arz güvenliğini sağlam bir baza oturtarak geleceğimizi garantiye almaktır. Bu aynı zamanda yenilenebilir bir enerji olduğu için de çevre dostu bir enerji türüdür. Biz barajlara, büyük önem veriyoruz. Su kaynaklarımızı da en son damlasına kadar kullanacağız. Bunla ilgili yoğun bir çalışma içersindeyiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title