Haberler

Ordu Deniz Üzerindeki Havalimanına Dvor Cihazı Kuruluyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine ilk kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'na uçakların sisli havalarda daha kolay iniş yapmaları için DVOR cihazı inşaa edildiğini söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine ilk kurulan Ordu- Giresun Havalimanı'na uçakların sisli havalarda daha kolay iniş yapmaları için DVOR cihazı inşaa edildiğini söyledi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanında, açıldığı günden beri 1 milyon 250 binden fazla yolcu seyahat ederken, sisli havalarda iniş yapamayan uçaklar Trabzon ve Samsun Çarşamba Havalimanı'na iniyordu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eksikliği olan DVOR cihazının inşaatının halen devam ettiğini belirterek, "Ordu-Giresun Havalimanı bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Uçak sefer sayısı ve taşınan yolcu sayısı beklenenin çok çok üstünde. Havalimanı ile kentimizde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Ankara, İzmir, Antalya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seferler yapılıyor. Önümüzdeki haftalardan itibaren havalimanımızdan artık karşılıklı olarak Amanya Köln, Münih, Stuttgart ve Düsseldorf seferleri de başlayacak" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, çalışmaları devam eden DVOR cihazının kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title