Haberler

Ordu'daki Fetö/pdy Davası

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 71 sanığın yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirildi.

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 71 sanığın yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirildi.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanıklar ile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu 4 sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Mahkeme başkanı, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutuklanması ve Bank Asya'nın kapatılmasına ilişkin gerçekleşen protestolara katıldığı belirlenen sanıkların isimlerini okudu.

Tutuksuz sanık A.A, oturduğu mahallenin protesto yapılan yere yakın olduğunu anlatarak, "Tanıdığım simalar orada olduğu için o ortamda bulundum ancak katılım sağlamadım." dedi.

Tutuklu sanıklardan İ.Y. ise yolda karşılaştığı gazete temsilcisinin, bir basın açıklaması yapılacağını söylemesi üzerine protestonun gerçekleştiği alana gittiğini savundu.

Örgütün dershanede kayıt sorumlusu olarak bir dönem çalıştığını belirten A.M.V'nin tanık olarak sanıklar hakkında verdiği beyanları okundu.

Dershanede çalıştığı dönemde tutuklu sanıkların bir bölümünün "bölgeci" olarak yapıda görev aldığını aktaran A.M.V. beyanında, himmet, burs adı altında para toplayanlar ile sohbetlere katılım gösterenlerin isimlerine yer verdi.

Haklarında beyanda bulunulan sanıklar da tanığın huzurda dinlenilmesini talep etti.

İl abisi ByLock kurulmasını istemiş

Tanık beyanlarının ardından tutuklu sanıklar, hakim karşısında savunmalarını yaptı.

Sanık Y.A, geçimini sağlamak amacıyla yapıya ait kurumlarda çalıştığını belirterek, "Geldiğim noktada 'keşke hiç çalışmasaydım' diyorum. Çünkü son 1,5 yılım çok kötü geçti." dedi.

Ordu'nun il sorumlusu E.A.Ö'nün söylemi üzerine ByLock'u kurduğunu aktaran Y.A, "O dönemin il abisi, bir toplantıda bu programdan bahsetti. Toplantılara ilişkin paylaşımlar olacağı söylendi. Ben de bunun üzerine programı kurdum. Bu yazışmalarda suç teşkil eden birşey yoktu." diye konuştu.

Karabük'te tutuklu bulunan İ.Y. de örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığını dile getirerek, "Her ne kadar önceki celsede kullanmadığımı söylesem de, ByLock'u kullandım. Ancak yazışmalar suç unsuru içermemektedir. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Tutuklu sanıklar A.G, Ş.H, A.K, R.M, B.Y, A.A, M.F.V, A.K, O.F.Ş, F.U ve A.K. de önceki savunmalarını yineleyerek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, savunmasını yapacak tutuksuz sanıkların dinlenilmesi için duruşmaya ara verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hidayet Karaca Bank Asya Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title