Haberler

Ordu'da Turizm Canlanıyor

Son yıllarda turizm konusunda büyük bir atılım yapan Ordu’ya 2017 yılının 6 aylık döneminde 462 bin yerli ve yabancı turist geldi.

Son yıllarda turizm konusunda büyük bir atılım yapan Ordu'ya 2017 yılının 6 aylık döneminde 462 bin yerli ve yabancı turist geldi. Bu turistlerin 80 binini Arap turistler oluşturdu.

Ordu Kültür ve Turzm Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, 2014 yılında 293 bin, 2016 yılında 613 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ordu, 2017 yılı Ocak-Haziran döneminde 462 bin turist ağırladı. Bu sayının 80 binini Arap turistler oluşturdu. Ordu'yu 2016 yılında 86 bin Arap turist ziyaret etmişti.

Turist sayılarını değerlendiren AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ordu'yu ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl artığına dikkat çekerek, "Sadece bir otel geçen yıl 42 bin turisti ağırlamış.Bu rakamlar gösteriyor ki Ordu hem kış turizminde hemde yaz turizminde planlı şekilde büyümektedir" dedi.

"Turizmin önemi artıyor"

Arap turist sayısının da artış gösterdiğine dikkat çeken Çelenk, "2016 yılında Ordu'ya 86 bin Arap turist gelmiş, 2017 yılının ilk 6 ayında bu rakam 80 bin. Bugün Ordu'da esnaflarımız Türkçe tanıtım yanında Arapçada tanıtım yapıyorlar: İŞKUR verilerine göre geçen yıla göre ilk altı ayda turizm sektöründe yüzde 25 istihdam artışı sağlandı" diye konuştu.

Yeşil Yol Projesi'nin turizm açısından önemli olduğuna da dikkat çeken Çelenk, "Yeşil Yol, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergah boyunca güvenli konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkan sağlayan bir turizm projesidir. Yeşil Yol Doğu Karadeniz'e yeni canlılık ve şekil kazandıracaktır. Özellikle yayla turizminde önemli patlama yaşanacağını tahmin ediyoruz. 2 bin 600 kilometrelik yolun tamamlanmasının ardından sıra 38 ayrı yerde turizm merkezlerinin yapılmasına gelecek. 38 ayrı turizm merkezi için planlama çalışmaları ile birlikte bu bölgeler turizm alanı ilan edilecek. Karadeniz ve Ordu'nun İsviçre Alpleri olmaması için bir neden yok" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ak Parti Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title