Haberler

Ordu'da süt üretimi yaygınlaştırılacak

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, il genelinde süt üretimini yaygınlaştıracaklarını açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, il genelinde süt üretimini yaygınlaştıracaklarını açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve DOKAP tarafından yürütülen proje kapsamında bir süre önce Kabataş, Korgan, Aybastı ve Kumru ilçelerinde 2'şer adet olmak üzere toplamda 8 adet süt toplama merkezi inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Güler, üreticilerden alınan sütlerin süt evlerinde toplanan sütlerin sağlıklı koşullarda soğutulduktan sonra fabrikalara naklinin sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Bölgedeki süt fabrikalarının yetkililerini üreticilerle bir araya getireceklerini belirten Güler, süt fiyatlarının her iki tarafın da faydasına uygun olacak şekilde pazarlanmasını sağlayacaklarını aktardı.

Başkan Güler, "Tarım ve hayvancılık ile ilgili her şeyimiz mevcut durumda. Ordu'muzda süt üretimini ve tüketimini yaygınlaştıracağız. Bölgemizdeki inekler birer süt fabrikası durumunda. Korgan, Kabataş, Kumru ve Aybastı'da süt toplama merkezleri kurduk. Süt toplama araçları, süt toplama tankları ve çiftçi şartlarında sütün muhafazası için aile tipi tankların desteğini üreticilerimize sağlayacağız. Süt üretici birliklerini ve bölgedeki süt fabrikalarını bir araya getirerek süt fiyatlarını her iki tarafın da faydasına olacak şekilde belirleyeceğiz. Üreticilerimizin sütlerini kurduğumuz yöresel ürünler pazarında da satışını sağlayacağız. Ayrıca sütü paketleyerek ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere dağıtacağız. Göreve; 'Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu' diyerek başladım. Bu anlayışla sistemi şu an oturtmuş durumdayız. Herkes kendisiyle ve dünüyle yarışacak" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Hilmi Güler Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title